in

Феноменът Хари Стайлс отвъд зелените очи, къдравата коса и чаровната усмивка

Преди 13 години години животът на едно обикновено момче – Хари Стайлс, се променя завинаги. Тогава британският изпълнител прави своя дебют като част от популярната бой банда One Direction. Днес е по-известен от всякога – превърнал се е в икона и модел за подражание на няколко поколения.

Кой е той – отвъд зелените очи, къдравата коса и чаровната усмивка? В своята биография Шон Смит описва един различен изпълнител на новото време. Хари Стайлс стои далеч от клишетата за музикална звезда. Той е обикновен, а в творчеството си подтиква хората да живеят без предразсъдъци и с повече доброта. Това се доказва от факта, че за да се яви на прослушване за предаването X Factor, 16-годишният Хари тогава трябва да си вземе отпуска от работата си в малка пекарна в Холмс Чапъл, Чешир. И добре, че го прави, защото прослушването води до създаването на One Direction – момчешката банда, която завладява света през 2010 г., чупи многобройни рекорди в Европа и Америка и се превръща в своеобразен културен и музикален феномен на своето време.

Групата се разделя през 2015 година, а след това Хари започва самостоятелна кариера. Тя е още по-бляскава и го изстрелва на върха на световната слава. С популярните си хитове като Watermelon Sugar и As It Was, Стайлс е единственият британски изпълнител от мъжки пол, чиито първи два албума дебютират на първо място в САЩ. Филмовата му кариера процъфтява с главните роли в касовите продукции „Дюнкерк“, „Не се тревожи, скъпа“ и „Моят полицай“, а прословутият му вкус за модата му печели партньорства с най-големите брандове по света. Той става първият мъж, който се появява самостоятелно на корицата на Vogue.

Личният живот на Хари остава загадка. Книгата все пак описва детските му години и връзката със семейството; отношението на Стайлс към приятелите и работата му. И небезизвестните и широко обсъжданите му любовни връзки с Тейлър Суифт, Кендъл Дженър, Кара Делевин и Оливия Уайлд.

Но нека да надникнем из страниците, които сътворява Шон Смит…

Лос Анджелис се превръща във втори дом на Хари. Партито за 21-вия му рожден ден в Холивуд е като парти след Оскарите – има толкова много звезди, които може да нарече свои приятели. Кендъл присъства, а също и Кара, Алекса, Бекс, Джеймс и семейство Азоф.

Хари прилича на рок звезда – по-скоро представител на хевиметъла, отколкото на момчешка банда. Носи черно яке във военен стил и подходяща разкопчана риза. Косата му е дълга, къдрава и небрежно разрошена. Не може да спре да се усмихва в „Лолас бар“, докато поздравява гостите, които включват също Крис Мартин и Дженифър Лорънс, Кели Озбърн и Рита Ора. Майка му е в Обединеното кралство, но той се постарава да се чуят през ФейсТайм по време на партито, за да може тя да види какво се случва и че той се забавлява на рождения си ден.

Адел, която успешно се е установила в Лос Анджелис, се отбива и му дава подписано копие от емблематичния си албум „21“ с бележка специално за него, на която пише: „Направих някои доста готини неща, когато бях на 21. Успех!“. Хари, който смята Адел за невероятна, е обяснимо развълнуван.

***

Той се захваща с йога и пилатес, за да облекчи болките в гърба си. Мъчат го от много години и това, че нощ подир нощ се мята на сцената, определено не помага. Понякога той твърди, че болките се дължат на доставките в Холмс Чапъл, когато чантата е била толкова тежка, че се е накланял на колелото си. Друг път смята, че го боли, защото единият му крак е по-къс от другия. Йогата помага, особено когато са на турне. Дори опитва бикрам йога, по време на която температурата в стаята е много висока, за да може групата да се изпоти. Докато е в Далечния изток, започва да медитира по два пъти на ден, за да си отпочинат качествено тялото и съзнанието му и да се справи с графика си, който е все така тежък.

***

Хари обича да купонясва, но бързо осъзнава, че това е еднопосочен билет към катастрофа, ако е единственото ти занимание по време на турне. Не пробва стриптийз клубовете на Банкок, а предпочита да пообиколи местните пазари и да посети будистки храм. В живота има толкова други неща освен текилата…

***

Партньорството на Хари с „Гучи“ е съчетание на популярността с наследството. Той е един от най-големите модерни творци и когато носи „Гучи“, това поражда огромен медиен интерес, което директно води до продажби.

Първата му публична изява с „Гучи“ е дързък костюм с геометричен дизайн, облечен върху черна риза на „Ив Сен Лоран“. Алисън Джейн го намира за визуален шедьовър: „Така изглежда денди рок звездата, която обича да се завръща към 60- те и 70-те“.

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.4k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Уникалният режисьорски подход на Матео Гароне

Синелибри 2023: Брилянтни метаморфози на големия екран