in

Каква е тайната на здравословното отслабване

Диета

Понякога хората просто се събуждат сутрин с мисълта, че е време да направят нещо за себе си. Това е и най-подходящият момент за промяна. Когато решението е базирано на вътрешно усещане или на емоции, породени от някаква случка, обикновено крайният резултат е много по-успешен. Така че ако се събудите с мисълта, че трябва да започнете диета, не го отлагайте, а започнете веднага.

Но ако човек иска да отслабне и това да се случва по здравословен и траен начин, закуската му трябва да е пълноценна. Почти всички експерти в областта на здравословния начин на живот и спорта дават този съвет. Според тях закуската трябва да бъде правилно подбрана. Нещо повече – ако я пропуснете, гладът ви е в кърпа вързан почти през целия ден, което означава само едно – ще си хапвате много повече, отколкото реално ви е необходимо.

Най-добрата закуска за човек, който иска да отслабне, са сложните въглехидрати, които засищат за дълго време. Например овесена каша или авокадо, сирене, комбинирани с филийка пълнозърнест хляб. Можете да включите малко сушени плодове в закуската, както и здравословни напитки – смутита и бял чай. Преди хранене специалистът съветва да се изпие чаша вода.

Препоръчително е да се откажете от мазни, пържени храни и сладкиши, както и от мюсли и зърнени храни, които повишават нивото на кръвната захар и предотвратяват загубата на тегло. Някои плодове за първо хранене също не са подходящи. Например бананите съдържат твърде много захар, както и магнезий, който може да бъде вреден сутрин. Цитрусовите плодове, от друга страна, могат да провокират повишена киселинност на стомаха. Дори прясно изцеденият портокалов сок на закуска не се препоръчва. Той допринася за силен скок на инсулина в кръвта, което може да доведе до диабет.

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

4.3k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

От улицата до ринга – как спомен от детството се превръща в книга

Защо е важно да прощаваме