in

Джани Версаче: Използвам парите, за да купя свобода

Истински корифей на модата, човекът, който преобърна стила на обличане и остави траен отпечатък в света на дрехите – Джани Версаче, е застрелян на 15 юли 1997 г. пред дома си в Саут Бийч, Флорида. Колоритният дизайнер е основател на модна къща „Versace“, а първият негов бутик отваря врати в Милано през 1978 г.

Италианецът е роден в Реджо ди Калабрия, има един брат и сестра, майка му е шивачка. На 25 години се премества в столицата на модата и работи за Genny, Complice and Callaghan. Освен майстор на кройката, Версаче става популярен и в парфюмерийния бизнес с „Versus Donna“.

Ето някои от най-вдъхновяващите мисли на прочутия дизейнер:

„Аз съм малко като Марко Поло: разхождам се наоколо и смесвам култури“.

„Имам прекрасни взаимоотношения с парите. Използвам ги, за да си купя свобода“.

„Модата винаги първа отразява всички промени в обществото. Тя гледа в бъдещето, винаги търси нещо ново“.

„Дрехата на човек, както и неговата душа, е единствена и неповторима, а жената е невинен ангел, а не плод за греховна утеха“.

„Модата не стои на едно място, но дрехата винаги остава неизменна!“

„Границите между съблазнителността и вулгарността се променят с огромна скорост“.

„Мисля, че е отговорност на дизайнера, да се опитва да руши правила и бариери“.

Имението на Версаче в Саут Бийч, Флорида.
Снимка: Уикипедия

Основният заподозрян за убийството на Версаче, Андрю Кунанан, е намерен мъртъв в навес за лодки на плажа в Маями на 23 юли същата година. В деня на убийството – в 8:45 часа, дизайнерът се връща от пазар в имението си на крайбрежната улица, когато непознат мъж с къси панталони и бейзболна шапка излиза от фоайето на дома му и насочва пистолет 40-ти калибър  към него. Следват изстрели във врата и в главата. В 9:15 часа Джани Версаче е обявен за мъртъв. След осем дни от старта на разследването е намерен мъртъв и Андрю – красавец с хомосексуална ориентация, който работи като компаньон на богати по-възрастни мъже. Според запознати Версаче и Кюнанан са били повече от приятели и неприятен развой на отношенията им е довел до трагичния край и на двамата.

Съществува и друга теория, доста по-екстравагантна от тази, и тя е, че дизайнерът е убит от мафията. Има твърдения, че когато Версаче започва своя бизнес в Калабрия, Южна Италия, има връзки с престъпната група Н’дрангета, която контролира областта. След като дизайнерът набира популярност, членовете на мафията започват да използват компанията му, за да перат пари, като има голяма вероятност самият Версаче да не е знаел това. Допуска се, че е възможно дизайнерът да даде гласност на техни действия и така да е разгневил мафията.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.7k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Париж

Любопитнo за Франция: от замъци и вино до франзели и сватбени рокли

В съвремието има криза на истина, театърът трябва да филтрира кодове на общуване