in

Невероятните съвпадения в историята – космически шеги или случайност?

Снимки: Instagram / jfk.kennedy_/ #presidentlincoln

На всеки се е случвало да преживее нещо с усещането, че това е ставало и преди. Но историята познава случаи, от които може спокойно да се заключи, че вселената си прави шеги.

Италианският крал Умберто Първи нямал нищо против да слиза сред народа си. Една вечер се отбил в малък ресторант в Монца. Той едва ли е очаквал, че в ресторанта ще се сблъска със… себе си. Всъщност пред него стоял втрещеният собственик на заведението, който физически бил абсолютен двойник на краля. Двамата седнали и започнали да обсъждат странното съвпадение, като с удивление откривали нови и нови прилики помежду си. Били родени на една и съща дата – 14 март 1844 г., в същия град, били женени за жени с името Маргарита, а черешката на тортата била, че кралят бил коронован в същия ден, в който собственикът отворил ресторанта си.

Било им писано обаче да споделят още нещо. На 29 юли 1900 г. Умберто Първи бил уведомен, че неговият добър познайник ресторантьорът бил убит с изстрел при неизяснени обстоятелства. Кралят се натъжил от кончината на астралния си двойник, но уви, нямал много време за скръб. Същия ден бил застрелян при атентат.

Историята на президентите Линкълн и Кенеди

Ейбрахам Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 г. Джон Кенеди е избран за президент през 1960 г. или точно сто години по-късно. Политиката на двамата е силно свързана с правата на гражданите. Съпругите и на двамата губят децата си, докато живеят в Белия дом. Фамилното име на секретарката на Линкълн е било Кенеди. Фамилното име на секретарката на Кенеди е Линкълн.

И двамата загиват в атентати от смъртоносен куршум в главата. И двамата биват убити от южняци. Джон Уилкс Буут, който убива Линкълн, е роден през 1838 г. Лий Харвей Осуалд, който убива Кенеди, е роден през 1939 г. И двамата убийци са известни с трите си имена. И двете имена (на убийците) се състоят от 15 букви (на английски език). Линкълн е убит след театралната постановка „Форд“. Кенеди е убит в колата си. Моделът е „Линкълн“ и е произведен от „Форд“. Линкълн е убит в театър, след което убиецът се скрива в склад. Кенеди е застрелян, след което убиецът се скрива в театър. И двамата убийци са убити преди процесите срещу тях.

И Линкълн, и Кенеди биват наследявани на поста си от хора с фамилията Джонсън. Андрю Джонсън, който наследява Линкълн, е роден през 1808 г. Линдън Джонсън, който наследява Кенеди, е роден през 1908 г.

Космически шеги или случайност? Вие преценете.

 

Прочетете още:

Джаки Кенеди – историята на жената, феята, майката, първата дама

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

убийствен джаз

„Убийствен джаз“ – завладяващ портрет на магнетичен и фатален град

балзак

Балзак, който приравни живота на един час любов