in

„Убийствен джаз“ – завладяващ портрет на магнетичен и фатален град

убийствен джаз

Романът ни пренася в Ню Орлиънс през 1919-а: зората на джаза, където ври и кипи екзотичен микс от традиции и колоритни култури, опасни мафиоти изникват из цветния уличен пейзаж, а в сенките се спотайва мрачен сериен убиец.

Бруталните престъпления на Секирата парализират Празнуващия град от страх. Но никой не очаква писмото, което един майски ден пристига в местния вестник. Написано от името на престъпника, в него се заявява, че той ще се завърне, за да отнеме живота на още жертви, ала ще пощади всеки, в чийто дом тази нощ звучи джаз.

Непредсказуемо разследване

Вдъхновен от действителна история, романът „Убийствен джаз“ преплита съдбите на героите в опасно и непредсказуемо разследване, част от което се оказва и великият музикант Луис Армстронг.

Кой е бруталният изверг зад ужасяващия псевдоним? В първия самостоятелен роман от серията „Градски блус квартет“, носител на множество награди за криминална литература, Рей Селестин бавно и методично подрежда парченцата пъзел, за да подклажда майсторски напрежението до последната страница.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чийзкейк с манго

Чийзкейк с манго

Невероятните съвпадения в историята – космически шеги или случайност?