in

Как да заспите за по-малко от 60 секунди?

Безсънието е доста често срещан проблем при много хора. Въртенето до малките часове на нощта не е никак приятно. Според експертите вече има лесен и ефективен начин да заспите за по-малко от минута.

Методът е популяризиран от завършилият в Харвард доктор Андрю Уейл, който взаимства това упражнение от многовековна практика на индийска йога медтиация. „Това е единственият и най-добър метод, който намерих за справяне с безсънието“, разказва в своя лекция той.

Този метод, по-известен като 4-7-8, е толкова прост, колкото звучи. За целта трябва да се настаните удобно в леглото си. След това вдишайте през носа за четири секунди, задръжте дъха си за около седем секунди, и след това издишайте бавно през устата за още седем – осем секунди. Направете няколко повторения.

Йогите използват този метод за постигане на състояние на пълна релаксация, както и като противодействие на стреса и тревожността. Умишленото забавяне на дишането принуждава и ритъма на сърцето да се забави, което кара останалата част от тялото да се отпусне.

След като започнете да се придържате към този метод, може да спрете да броите овце или да се въртите по цели нощи, опитвайки се да заспите.

Прочетете още:

7 съвета за по-качествен сън

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Хубавата Холмиер

„Хубавата Холмиер“ – шеметно бягство от ежедневието

Алекс Пулин и Ел – любов, по-силна от смъртта