in

Алекс Пулин и Ел – любов, по-силна от смъртта

Снимки: Instagram

Светът е огромен, а историите за любов са милиони. Всяка е уникална, различна по степен на емоционалност и отдаденост, неповторима, неизлечима дори. Рядко обаче любовта побеждава смъртта. Такива истории трябва да пазим в сърцата си, такива истории трябва да се разказват, като капсули на времето. Една такава е на световния шампион по сноуборд Алекс Пулин, наричан още Чъмпи от близките си, и топмодела Ел Влъг.

Той напуска този свят на 8 юли 2020 г., когато е едва на 32 години. Излиза от дома им – на няколко метра от океана, край австралийския град Голд Коуст (щата Куинсланд), за да се гмурне и да лови риба, не преценява запаса си от въздух и… умира. Тялото му е намерено между скалите от случаен минувач, който подава сигнал на близкия полицейски пост. Това не само разбива живота на Ел, взривява сърцето ѝ.

Началото

Двамата са приятели отдавна, но на едно парти се влюбват един в друг. Алекс за малко да закъснее за него, тъй като по това време се гмурка, но виждайки колко е часа, слага набързо къси панталонки и отива на купона, организиран от негова близка приятелка. Влизайки, веднага забелязва Ел. Разбира на мига, че това е жената, неговата жена. На другия ден тя заживява в дома му.

Двамата се разбират чудесно, сродни души са. Минават години, нещата между тях вървят все така добре и двамата започват да правят опити за бебе. Минават девет месеца – преди фаталния 8 юли, в които щастливата новина така и не идва. „В дните след неговата смърт се молех на Бог и се надявах да забременея. Толкова се надявах на някакво чудо. Всички, които го познаваха, знаеха колко много искахме да имаме дете“, не крие топмоделът. Двамата дори се консултират в клиника за ин витро и правят изследвания малко преди той да загине.

Трагедията

Ел разбира от полицай за смъртта на любимия, питат я дали има татус на тялото, тя е тази, която трябва да разпознае трупа. Малко преди това Влъг подстригва ресните на килима в къщата им, когато нейна съседка идва, за да ѝ съобщи, че е намерен мъж в безсъзнание на рифа на Палм Бийч. Малко по-късно всичко вече е ясно.

„Всеки психолог ще ви каже, че при човек, който се сблъсква с нещо, разтърсващо из основи живота му, фаталният ден се явява като холограма през следващите няколко месеца – неочаквано, необратимо и невъзможно жестоко като спомен“, убедена е Ел. Пише sms на всички с думите „Чъмпи умря“. Намира съобщението, което е написала тогава, за изключително странно и до ден днешен.

Емоционално влакче на ужасите

„Това е най-тъжната щастлива приказка в света и едно емоционално влакче на ужасите“, обобщава топмоделът всичко, случило се след 8 юли. Часове след смъртта на Алекс неин приятел ѝ споделя, че в щата Куинсланд е разрешено извличането на сперма от тялото на починал човек. Така започва въртележката за Ел – заедно с родителите на Чъмпи не се питат „Дали е възможно?“, а „Как да го направим?“.

Законът на австралийския щат разрешава процедурата в рамките на 36 часа след постановяването на смъртта, а медицината е категорична, че сперматозоидите оцеляват няколко дни след физическия край на мъжа. Времето е ценно и затова се започва лудешко събиране на множество документи – разрешение от родителите на Чъмпи, одобрение от съдебния лекар, както и официално разрешение и участие в извличането на семенния материал на екип от лекари от клиниката за инвитро.

Ел разказва, че ако Алекс си е отишъл през уикенда никога не би успяла да събере всички документи, за да разреши всички процедури. 8 юли преди две години обаче се пада в делничен ден. „Често най-трудните решения, които вземаме, са онези, които са най-важни за нас“, убедена е тя. Първият опит инвитро е през декември и е неуспешен. Остава само един ембрион и….два месеца по-късно, когато е втората процедура, Ел забременява.

„Да, емоционално влакче на ужасите е, обаче от друга страна се радвам на най-прекрасния дар. Не се случи така, както беше планирано, но животът предлага неочаквани развръзки“, споделя тя по отношение на дъщеричката си Мини Алекс, родена на 25 октомври 2021 година, 15 месеца след смъртта на баща си.

Уравнението, в което любовта и болката живеят заедно

След смъртта на Алекс – Ел, която предприема законови действия, за да промени фамилното си име, въпреки че двамата нямат официален брак, търси уравнението, в което любовта и болката живеят заедно:

„След всичко, което се случи, ми се струва, че нося факлата на нашето бъдеще. Различно е от преди, но има нещо много познато, мило, силно, обично – присъствието на Чъмпи във всичко, което ни заобикаля и живее в нас. Все още използвам четката му за зъби, пея си неговите любими песни, разхождам и си говоря с нашето куче Руми, което обожава дъщеря ни и не дава никой да я доближи. А понякога, когато се събуждам сутрин, имам усещането, че той току-що е станал от леглото, за да види изгрева и да провери дали океанът става за сърф. Обичайните неща, които правеше всяка сутрин, след като целуне челото ми. Сега това правя аз – целувам дъщеря ни Мини Алекс, поглеждам красивите ѝ кафяви очи, които са наследство от баща й, и благославям всички, които направиха възможно идването ѝ на този свят. Всеки път, когато погледна Мини, виждам Алекс и себе си – щастливи, влюбени, доволни, че сбъднахме мечтата си“.

Прочетете още:

Безумната любов на Аристотел Онасис и Мария Калас

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да заспите за по-малко от 60 секунди?

Целулит

5 съвета за прикриване на целулита