in

Шеф Кустев: Готвил съм за исторически личности, за мен най-важното е какво има в чинията

Това е моят храм, храната е моята религия, а готвенето е моята молитва. Преминал съм през кухните на някои от най-елитните хотели и ресторанти в Лондон, Париж, Барселона и София. Готвил съм за исторически личности като крал Чарлс и Маргарет Тачър; за звезди от шоубизнеса като Брад Пит и Джони Деп; за милиардери като Роман Абрамович. Така описва живота си накратко шеф Илиан Кустев, който се превърна в един от кралете на българската кулинария в осмия сезон на Masterchef. Именно в навечерието на финала на шоуто любимецът на българските зрители ще зарадва своите почитатели и с първата си книга – „69 рецепти с история“. За себе си той споделя още, че се е учил от най-добрите и като шеф-инструктор е обучил някои от най-добрите. „Горя в работата си всеки ден. В кухнята за мен няма място за празни приказки, лигльовци и измишльотини. Хигиената, професионализмът, отношението към продукта и страстта към храната са водещи, най-важното е какво има в чинията. И никога няма да спра. Докато не стане перфектно!“, зарича се професионалистът.

В книгата има малка част от негови рецепти, сътворени през 27-годишната му кариера, като за някои от тях споделя интересни истории. Луксозното издание ще бъде в книжарниците в края на ноември. В него ценителите на добрата храна ще открият не само рецепти, но и цветни фотографии. Какви са тайните „от кухнята“ на най-известните ресторанти в света? Какви качества са нужни, за да спечелиш титлата „шеф“ – световноизвестният готвач споделя как се раждат гениалните ястия и защо не бива да се страхуваме да експериментираме в кухнята. От екзотични сосове и дресинги, подходящи да обогатят многобройни ястия, през супи, здравословни салати и апетитни месни и безмесни гозби, в книгата са поместени множество идеи за гурме пиршество, които ще изкушат всеки любител готвач да отприщи способностите си и да овладее изкуството на храната.

Обогатена с лични истории и множество съвети, книгата на шеф Кустев доказва, че перфектното ястие наистина съществува. А най-важната съставка в него е страстта към готвенето.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3.1k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вдъхновяващата Силвия Аздреева

Всестранно развитият Ломоносов