in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

Красивите замъци на Неапол

В древни времена, Неапол е наричан „градът на 7-те замъка“, защото по онова време е бил единственият град, заобиколен от всичките си страни със замъци. Седемте замъка са Castel dell’Ovo, Castel Nuovo, Castel Sant’Elmo, Castel Capuano, Castello del Carmine, Castello di Nisida и Forte di Vigliena. Замъците са разположени по такъв начин, че да осигуряват пълна защита на града. Не всички замъци са се запазили във вида, в който са били, но някои са все още толкова величествени и си струва да бъдат посетени.

 

Замъкът Нуово

Строежът на този замък започва през 1279 г. по искане на Карло I Д’Ангио. Тогава столицата на кралството била преместена от Палермо в Неапол. След ремонтните дейности, поръчани от Алфонсо Арагонски, замъкът-дворец се превръща в модерна крепост и изглежда по същия начин, по който изглежда сега. Тогава му дават името Castel Nuovo, затова замъкът е известен с две имена „Maschio Angioino“(така се е казвал преди ремонтните дейности) и „Castel Nuovo“. Замъкът Нуово е един от символите на града. Входът за този замък е 6 евро.

 

Кастел дел Ово

Кастел дел Ово е най-старият замък в града и има интересна история. Легендата разказва, че римският поет Вергилий е поставил яйце, затворено в малка клетка, в основите на замъка и казал „Градът ще бъде в безопасност, докато яйцето не се счупи.“

Замъкът е разположен на краибрежието и гледката, която се открива от терасата, е невероятна. Входът е безплатен, а вътре в замъка има няколко музея. До този замък има много приятна алея за разходки покрай морето.

 

Кралският дворец „Каподимонте“

Кралският дворец е построен от крал Карло ди Борбоне и е заобиколен от приказна градина, тъй като ботаниката е била негова страст. На първия етаж можете да видите Кралския апартамент и известните порцелани (като чаши, чайници и чинии с миниатюрни пейзажи), а на втория и третия етаж има Неаполитанската галерия, няколко произведения на изкуството от 1800-те години и няколко шедьоври на съвременното изкуство.

Loading

  • Коя забележителност ви допадна най-много?

    View of coastline in Naples
    • Замъкът Нуово
    • Кастел дел Ово
    • Кралският дворец „Каподимонте“

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Историята на легендарния влак „Ориент Експрес“

Лавандулата – красиво растение с безброй приложения