in

ЕхаЕха СладкоСладко ЛюбовЛюбов

Беладжо – романтичното градче край езерото Комо

Беладжо, Комо

Езерото Комо е романтична, бляскава и прекрасна дестинация. То е част от италианския рай, а посещението в Беладжо е задължителна спирка ако пътувате в тази част на Италия. Градчето е наричано още перлата на Комо и е перфектна комбинация от красиви тесни улички, малки магазинчета, прекрасни ресторанти и спиращи дъха гледки към езерото.

Беладжо, Комо

Вероятно знаете, че езерото Комо има формата на обърната буква „Y“. Беладжо се намира в горната част на триъгълника, който разделя Комо на две. Варена и Менаджио са другите два града на брега на езерото, свързани с ферибот помежду си, които образуват триъгълника. За един ден ви препоръчвам да посетите градчетата Беладжо и Варена, които се намират на 20 минути разстояние с ферибот и са изключително красиви.

Беладжо, Комо

Когато слезете на брега в Беладжо, може да тръгнете по калдъръмените тесни улички и да се потопите в тази романтична атмосфера. От върховете на тези улички се откриват прекрасни гледки към езерото Комо, а цветните сгради наоколо ги правят още по-впечатляващи.

Беладжо, Комо

Градът е малък и можете да го разгледате за около един час, след което да обядвате в някое прекрасно ресторантче или кафене, или да се насочите към следващата ви дестинация.

Беладжо, Комо

Беладжо е невероятно красиво и уютно място за разходка. Въпреки че го посетих с приятелки през ноември, времето беше слънчево и приятно (около 17 градуса) и преживяването остана незабравимо.

Беладжо, Комо

В центъра на градчето може да посетите романска цъкрва, построена през XI-XII век – базиликата Сан Джакомо.

беладжо, църква

Красивите градини на вила Мелци също са чудесно място за разходка, пълно с пътеки, пейки с изглед към Комо, както и местни и екзотични растения. В горещите дни вероятно е страхотно място за бягство от жегата.

Беладжо, Комо

Не пропускайте да си направите и разходка с лодка по езерото Комо. За един час можете да минете покрай градчетата, осеяни по брега на езерото, да се полюбувате на красивите вили и невероятните гледки към езерото и природата наоколо. Най-евтиният вариант е да го направите с ферибот, като си отделите по около 1 час престой в няколко градчета по ваш избор.

Ако пътувате от Милано, вземете влак до Варена (около 1 час). След като разгледате градчето Варена, за което скоро ще напиша, вземете ферибот до Беладжо, с който ще стигнете за около 15 минути и струва около 4,60 евро на човек в посока. Ако вашето пътуване започва от Бергамо, тръгнете за Леко, след това Варена и оттам ферибот до Беладжо. Можете да пътувате и с кола и автобус, както и да направите екскурзията си от градчето Комо.

Прочетете още:

Матера – подземният град на пещерите

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Киномания вече и онлайн, вижте по-интересните заглавия

Елегия – история за властта, саможертвата и самотата