in

Какво казват профилите ви в социалните мрежи за вас?

Социални мрежи

Независимо дали използвате Snapchat, Facebook, Instagram, TikTok или друга социална мрежа, профилът ви може да разкрие много за вас.

Впечатлението, което създавате в социалните мрежи, има много голямо значение за почти всички сфери на живота. Макар да не се замисляте, всяка публикация, коментар, снимка и т.н. са важни.

Ето как да поддържате профилите си в социалните мрежи, за да създавате добро впечатление:

1. Не прекалявайте със селфитата

Селфи

Ако не искате да изглеждате твърде самонадеяни и самовлюбени, не прекалявайте със селфитата. Някои социални мрежи предлагат забавни филтри и рамки, но не бива да прекалявате с публикуването на снимки с ушички, сърца и т.н. Няма нищо лошо да изпращате подобни снимки на приятелите си, но не прекалявайте с публикуването им в профилите ви. Ако профилът ви е пълен само със селфита и ваши снимки, ще изглеждате твърде самонадеяни.

2. Вашият тон има значение

Публикация

Трябва да бъдете изключително внимателни, когато пишете публикация или коментари в социалните мрежи. Хората могат да добият представа за вашата личност и как се отнасяте към другите по начина, по който сте формулирали коментарите си. Дори един препинателен знак може да промени изцяло тона на изказването. Добра идея е преди да напишете нещо да го кажете на глас, за да чуете как звучи.

3. Чрез поведението си в социалните мрежи разкривате какви са ценностите ви

Социална мрежа

Хората рядко се замислят, че чрез поведението си в социалните мрежи разкриват твърде много за себе си. След като разгледате нечий профил, можете да добиете представа какви са ценностите му, какви са вярванията му и що за човек е. Нещата, които намирате за забавни, както и нещата, които ви разочароват и споделяте това в социалните мрежи говорят много за вас и могат да отблъснат или заинтригуват потенциален работодател, така че бъдете внимателни.

4. Казвайте това, което наистина мислите

Социална мрежа

Ако искате да изпращате правилното послание на хората, които ви следват в социалните мрежи, винаги трябва да бъдете директни и напълно искрени. Често срещано е погрешното тълкуване на изказванията, така че се старайте да се изказвате точно и ясно. Не се страхувайте да изразявате истинските си чувства, все пак идеята на профилите ви в социалните мрежи е именно такава – да показват какъв човек сте.

5. Не се изказвайте по политически теми

Политика

Добре е да популяризирате това, в което вярвате, и да отстоявате ценностите си, но когато стигнете до точката, в която започвате да се изнервяте и постовете ви са гневни, вероятно трябва да си поемете дъх и да обмислите друг начин да допринесете за света, офлайн. Едно е да защитаваш тезата си страстно и съвсем друго е да бъдеш груб и гневен, а политиката е много деликатна тема, която не бива да се коментира прекалено свободно.

6. Не клюкарствайте

Клюки

Вероятно сте го чували милион пъти, но ако не можете да кажете нещо добро, по-добре замълчете. Социалните мрежи са пълни със злобни коментари и подигравки. Не е хубаво да се подчертават нечии недостатъци. Никога не знаеш какво чувства или преживява човекът от другата страна и как това може да му се отрази. Пишете само положителни коментари и публикации и дръжте критиките и негативизма за себе си.

7. Не публикувайте нереалистични неща за живота си

Социална мрежа

В последните години е много модерно хората да представят живота си в социалните мрежи и да правят така, че да изглежда перфектен. Това обаче не е особено хубаво, както за вас, така и за околните. Важно е животът ви да бъде удовлетворяващ в реалността, а не да изглежда перфектен в интернет. Освен това е много утешително да знаете, че някой от вашите приятели също е имал тежък ден, вместо да гледате перфектните снимки на хората и да се самосъжалявате още повече, че вашият живот не е такъв.

8. Не бъдете прекалено тъжни

Социална мрежа

Има твърде много негативизъм в ежедневието ни, за да бъдем негативни и в социалните мрежи. Въпреки че не е добре да бъдете „фалшиво щастливи“ в социалните мрежи, не е добре и да бъдете прекалено тъжни. На подсъзнателно ниво всичко, което виждаме в социалните мрежи влияе на настроението ни. Ако усетите, че публикувате прекалено много тъжни неща и използвате тъжните емотикони твърде често, спрете да го правите.

9. Правете пауза преди да публикувате нещо

Социална мрежа

Ако искате профилите ви в социалните мрежи да показват кои сте в действителност, винаги спирайте за момент, поемайте дъх и си задавайте въпроса „С какво ще допринесе на света тази публикация?“, преди да натиснете бутона „Сподели“. Ако отговорът е „негативизъм“ или „нищо“, по-добре не публикувайте това съдържание. Понякога пишем публикации, когато сме гневни или разстроени, които са абсолютно ненужни и често неподходящи. Тази пауза преди публикуването ще намали именно тези публикации.

10. Не позволявайте социалните мрежи да завладеят живота ви

Приятели

Не забравяйте, че истинският живот е това, което се случва извън социалните мрежи. Не позволявайте те да станат основна част от живота ви. Старайте се да влизате в приложенията не повече от 2-3 пъти дневно. Важно е да помните, че трябва да живеете живота си, а не да го споделяте в социалните мрежи.

Loading

  • Коя социална мрежа използвате най-често?

    Социални мрежи
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • Snapchat
    • LinkedIn

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Грижа за кожата

Истината за силиконите в козметичните продукти

кенгуру

10 много интересни факта за Австралия