in

8 признака, че връзката ви е на път да се разпадне

Раздяла

Когато двама души се обичат, няма какво да се обърка и да застане между тях. Или поне така би трябвало да бъде, но в реалния живот любовта не е достатъчна.

Често различията са повод за раздяла, колкото и силна да е любовта между двама души. Истината е, че ако двамата не гледате в една посока и нямате еднакви представи за бъдещето, връзката ви няма да продължи дълго.

Макар любовта да е основата на всичко, има фактори, които обричат връзката- ревност, липса на комуникация, тайни, други хора и т.н.

Когато усетим, че във връзката има непреодолими проблеми, по-добре е да я прекратим. С времето става все по-трудно и по-болезнено. Вижте кои са 8-те признака, че връзката ви е на път да се разпадне:

1. Имате непреодолими различия в характерите

Различия

Проучване, публикувано в списание Social Psychology and Personality Science, твърди, че различията в характерите са най-често срещаната причина за раздяла. Никой не е перфектен, но ако всичко, което партньорът ви казва или прави, ви влудява, имате сериозен проблем.

Когато става въпрос за различия, има значение дали става въпрос за дреболии или за по-основни неща, като ценности и черти на характера. Ако имате дребни различия, не се отказвайте от любовта си и положете усилия да ги преодолеете, но ако имате сериозни неразбирателства, по-добре сложете края възможно най-скоро.

2. Вече не сте влюбени

Връзка

Макар че има твърдения, че любовта продължава определен период от време, след което остава само навикът и уважението, това не е съвсем така. Има двойки, които са заедно от много години и все още са влюбени един в друг, както в първия ден.

Отдалечаването и угасването на емоциите е един от сигурните признаци, че връзката ви скоро ще се разпадне. Въпреки че само любовта и влюбването не са достатъчни за изграждане на силна връзка, без тях не може.

3. Интимният ви живот не върви

Секс

Сексът е изключително важна част от всяка връзка. Това е нещото, което сближава и свързва хората по възможно най-добрия начин. Ако имате проблеми в интимния живот, това може да се дължи на емоционално отдалечаване, което е възможно най-лошият вариант.

Ако проблемите ви се дължат на нещо друго, можете да ги разрешите и да продължите напред. Важно е да вземете мерки и да работите в тази посока, ако не искате връзката ви да приключи. Не бива да подценявате важността на интимните отношения.

4. Единият от вас саботира развитието на връзката

Предложения брак

За да сте сигурни, че връзката ви върви в правилната посока, трябва да има развитие. Най-просто казано, трябва да се случват различни неща. Това е индивидуално за всеки, но е добре отношенията ви да вървят на някъде и да следвате някакви стъпки, например общ дом, сватба, деца и т.н.

Ако единият от двамата не желае връзката да се развива, това може да се окаже сериозен проблем. Един от най-честите проблеми е, че единият партньор не желае да сключва брак, а другият мечтае за сватба.

Бракът и децата са важни неща и ако единият от двамата не желае някои от тях, по-добре е да се разделите и всеки да тръгне по своя път, търсейки щастието.

5. Има трети човек във връзката

Изневяра

Друга често срещана причина за раздяла е наличието на трети човек във връзката. Ако установите, че партньорът ви ви изневерява или самите вие имате отношения с друг човек, добре е да сложите края на връзката, преди да сте наранали партньора си още повече. Никой не заслужава да бъде лъган, а изневярата е нещо, което трудно се прощава…

Има ситуации, в които третият човек във връзката не е любовник/любовница. Не бива да позволявате абсолютно никой да се намесва във вашата връзка. Ако единият от двамата партньори се поддава на манипулации от страна на родители, приятели и т.н. и виждате, че това няма да се промени, връзката ви със сигурност ще се разпадне в даден момент.

6. Имате тайни един от друг

Двойка тайни

Вашата половинка би трябвало да е човекът, на когото можете да споделите абсолютно всичко. Ако поради някаква причина не го допускате до себе си и пазите тайни, или той от вас, помислете къде се корени проблема и какво можете да направите, за да се справите с това.

Пазенето на тайни и липсата на комуникация са сред най-пагубните неща за една връзка. Създава се напрежение, което се отразява и на двамата партньори и в крайна сметка води до раздяла.

7. Ревнувате се

Ревност връзка

Ревността няма място във връзката. Щом сте избрали да бъдете с този човек и да градите живота си заедно, трябва да му имате пълно доверие. Непрестанните съмнения създават силно напрежение, на което в крайна сметка единият от партньорите не успява да издържи.

Можете да опитате да разрешите този проблем, но истината е, че ревнивите хора просто са такива и рядко успяват да се променят.

8. Имате финансови проблеми

Финансови проблеми

Финансовите проблеми също са сред най-честите причини за раздяла. За съжаление парите са важна част от живота и финансовите проблеми са сериозни- се отразяват много негативно на отношенията.

За щастие, финансовите проблеми са едни от най-лесно разрешимите, но ако вече сте опитали многократно и не се получава, вероятно отношенията ви вървят към своя край.

 • Кой от изброените проблеми смятате, че е неразрешим?

  Двойка проблеми
  • Ревност
  • Липса на комуникация
  • Финансови проблеми
  • Проблеми в интимния живот
  • Различни представи за бъдещето

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Малкият принц

Историята на „Малкият принц“, книга за пораснали деца

интервю

8-те най-често задавани въпроси на интервю, за които трябва да сте подготвени