in ,

Най-привлекателните дестинации в Европа

пътуване

Екскурзиите в Европа винаги са били привлекателни за българите. Ако сте решили да пътувате в чужбина, порталът Europeanbestdestinations има готов списък на най привлекателните дестинации на Стария континент.

Ето някои от тях:

Брага (Португалия)

Наричан Португалския Рим, град Брага е сред най-добрите европейски дестинации. Невероятно романтичен, Брага е един от най-щастливите градове в Европа и сред тези с най-добро качество на живот в света. С многобройните си културни събития, страхотните си срещи, Брага е град, в който можете да влюбите по всяко време на годината. За семейства, влюбени, за културна градска почивка, пазаруване или гастрономическо бягство, Брага е дестинация, която си залужава посещението.

Рим (Италия)

Рим е столицата на света, казват самите римляни за своя град. В продължение на десетилетия той е един от любимите европейски градове за туристи от цял свят. Римляните оформят границите на Европа и я обогатяват културно както никоя друга цивилизация. Провинция Рим е подходяща рамка за многото съкровища на столицата, а околността, малко или много, пряко е изпитала влиянието на историята на Вечния град. Италианската столица е идеална дестинация за семейно пътуване или романтично бягство. В Рим ви очакват хиляди приключения.

Цавтат (Хърватия)

Цавтат е микс от слънце, море, гастрономия, природа, култура, релакс, той е точно това, от което се нуждаете. Разположен е в зашеметяващо красива част на Европа – на 18 км от задължителния за посещение Дубровник. Цавтат се намира в региона Конавле, така наречената хърватска Тоскана.

Най-добре пазената му тайна е старият център, който крие много прекрасни кафенета и ресторанти. Градът има зашеметяваща брегова линия, покрита с палми и много наподобяваща Сен Тропе.

Флоренция (Италия)

Флоренция със сигурност една от най-добрите дестинации в Европа. Изваяна под действието на различни влияния от целия свят и все още привлича любителите на изкуството и влюбените.

Флорентинският Ренесанс наистина променя начина ни на мислене за човека и света около него. Корените на хуманизма също се крият във Флоренция. Данте, Макиавели, Галилео, но също и Ботичели, Леонардо да Винчи, Микеланджело, идват от Флоренция. Градът е рай за любителите на хубавата храна.

По време на престоя си в града не бива да пропускате да посетите катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ – един от емблематичните символи на флорентинския пейзаж. Както и „Галерия дел Академия“ и галерия „Уфици“, за да се полюбувате на „Раждането на Венера“ и на най-известната статуя на Микеланджело – „Давид“.

Сибиу (Румъния)

Сибиу е може би един от най-красивите градове в Румъния и една от най-добрите целогодишни дестинации в Европа. Той се намира в сърцето на известната и красива историческа провинция Трансилвания и е успешна комбинация между културно наследство и европейски, космополитен, млад и динамичен градски живот. Европейска столица на културата преди няколко години, Сибиу е и дестинация за гастрономите, тъй като е единственият град в Румъния, награден с 3 звезди „Мишлен“. Този очарователен град ще се хареса както на семейства, така и на любители на историята, архитектурата, инстаграмъри и фенове на пазаруването. Разходете се из великолепния му средновековен исторически център, открийте гастрономическите и историческите му богатства.

Париж (Франция)

Париж завинаги си остава Париж. Париж е искрящ, щедър, култивиран. Париж е невероятен град, съставен от хиляди малки селца, квартален живот, независими магазини, големи алеи и очарователни малки пътечки.

Град на влюбените, културата, музеите, съвременното изкуство, гастрономията, модата … Париж е дестинацията за онези, които обичат да се скитат, да се губят, да влизат в кафене, в алея, в магазин, без да знаят какво ще намерят вътре. Париж е идеален за гастрономи, любопитни, дръзки, стари и млади, влюбени.

Остров Кефалония (Гърция)

Кефалония е известен със своите пясъчни заливи. Подземното езерото Мелисани, пък е класирано сред най-красивите природни чудеса в Гърция. Там се намира прословутата Пещера на нимфите.

Плажът Кси пък е известен с невероятния цвят на пясъка си – червено-оранжев, подобен на тенис кортовете от клей. Той е удостоен със син флаг от няколко години насам за изключителното качество на водите си. Древното, цветно рибарско селце Асос пък е идеално за семейна почивка в Кефалония. Харесвате добрите вина и храна? Кефалония е и дестинация за гастрономи. Ще се насладите на традиционни вкусове, изискани местни вина, невероятен мед, необработено масло по време на романтична вечеря на традиционна дървена ветроходна лодка, от която да гледате залеза над морето.

Котор (Черна гора)

Котор успява да е едновременно популярна дестинация в Европа, но и да запази своя чар и автентичност. Той привлича любителите на природата, широко отворените пространства, спорта на открито, историята, културата, духовността, както и любителите на храната, инстаграмъри, семейства. Ако го посетите в края на август, не пропускайте парад с украсени лодки от Муо до Доброта, които правят залива още по-красив. Ако сте запалени по природата, изкуството, историята и искате да научите повече за богатото културно наследство и обичаи на този регион, посетете бароковия град Пераст и остров Орта Сан Джулио.

Долина Соча (Словения)

Наградена от Европейската комисия като една от най-добрите дестинации за устойчив туризъм, долината е идеалната природна дестинация на Стария континент. Ако търсите големи открити пространства, клисури и водопади, езера и пещери, реки, но също и традиции, и невероятна гастрономия, Соча е вашето място.

Красивата река Соча, която тече в подножието на Юлийските Алпи, до италианската граница, е издълбала вълнуваща долина, с едни от най-прекрасните води в Европа.

Живописната природа на долината го прави рай за водни спортове (рафтинг, каяк, кану, каньонинг и други), парапланеристи, риболовци, скални катерачи, туристи и планински колоездачи.

Канарски острови (Испания)

Канарските острови се радват на постоянно слънце през цялата година. За някои от тях, като Лансароте, слънчевите часове са 2500 годишно, което е рекорд в Европа. Температурата през зимата никога не пада под 14 градуса, а в слънчевите дни достига и до 20 градуса.

Канарските острови са правилният избор за релаксираща, слънчева почивка или за спортуване с вашия партньор или семейство. Тук можете да практикувате водни спортове, уиндсърф, гмуркане и да наблюдавате морското дъно, костенурките, делфините или птици.

Очакват ви седем основни великолепни острова: Тенерифе, който е най-големият и най-населен; Лансароте и все още действащият му вулкан Фуертевентура; най-горещият, най-влажен и известен с дългите си километри плажове Ла Палма; Гран Канария, който идеален за семейни почивки или за туристи, които искат да се разходят по стръмните му хълмове; също така и островите Ел Йеро, Ла Грасиоза и Ла Гомера.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3.4k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Клафути с череши

Лек и бърз десерт с череши

Да разкодираш Моцарт