in

8 знака, че е време да взимате витамини за коса

коса

Когато става дума за косата, има безброй средства, режими и стъпки, които можете да следвате. Понякога обаче не предоставяме достатъчно витамини, които да се преборят с външни фактори и да спрат косопада или друг проблем, свързан с косата ни. Тогава е желателно да си набавяме допълнително витамини, за да се радваме на силна, здрава и красива коса, която не се накъсва. Вижте няколко признака, които ще ви подскажат, че се нуждаете от допълнителни витамини за коса:

Косата ви се заплита повече от обикновено

Заплитането на косата е досаден проблем, но също така е знак, че има някакъв по-голям проблем. Обикновено това се случва, когато кутикулите, или най-външните слоеве на кичурите, са увредени и започват да се заплитат в други кичури. Помислете за добавка или витамини с повече протеин.

Подложени сте на силен стрес

Стресът оказва сериозно влияние върху тялото ни, включително и косата. Той може да доведе до значителна загуба на коса. В тези случаи загубата на коса се стабилизира, когато навиците се подобрят и получавате достатъчно сън и здравословна храна. За по-бърз ефект е хубаво да приемате добавки с биотин и витамини C и D.

Косопадът е наследствен

Генетиката може да диктува много аспекти от нашето здраве, включително и колко коса имаме с течение на годините. Здравословният начин на живот помага за растежа на нова коса, но няма да е лошо да приемате допълнително витамини за възстановяване и растеж на косата.

Косата ви е тънка и суха

Ако косата ви стане суха внезапно и е загубила блясъка си, това е знак, че трябва да приемате витамини A и E, които се препоръчват за суха коса.

Изтънява в темето

Цялостното изтъняване на косата може да се дължи на постоянното боядисване и подлагане на топлинна обработка. В този случай ви трябват витамини за подновяване на растежа и продукти за изтощена и тънка коса.

Забелязвате накъсване на косата

Накъсаните краища карат косата ви да изглежда суха и изтощена. Нуждаете се от повече протеин. Храната също оказва голямо влияние за вида на косата. Затова е важно да се храните здравословно и да включвате повече ядки, яйца, бобови растения и добавка с биотин.

Косата ви не расте

Ако сте подстригали косата си преди месеци, но не забелязвате някаква промяна в дължината, трябва да приемате витамини за коса с биотин или да си направите някоя подходяща процедура за растеж.

Забелязвате плешиви петна по скалпа

Оплешивяването при жените е по-рядко срещано, отколкото при мъжете. Има много фактори, които могат да допринесат за подобен сценарий – стрес, хормони, ензими и блокери. В този случай е важно да водите балансиран начин на живот и задължително да приемате витамини за растеж на косата.

Прочетете още:

10 неща, които не бива да правите, ако искате косата ви да порасне

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

проверка по име

„Проверка по име“ – история за невидимите нишки помежду ни

Менделеев

Менделеев – двойкаджия, но гений