in

ЕхаЕха

7 от най-странните музеи в света

музеи

Има много различни и интересни музеи по света. Някои от тях са доста необичайни, но си струва да се посетят заради тяхната оригинална идея. Независимо дали става дума за странна архитектура, странни предмети или местоположение, те са интересни и дори забавни. Вижте 7 от най-необичайните музеи в света:

Музей на разбитите връзки, Хърватия

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Raymond Chan (@raymondcly)

Музеят на разбитите връзки започва да съществува като пътуваща изложба, но сега има постоянен дом в хърватската столица Загреб, в красивия бароков дворец Кулмер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Andréa (@warmy.al)

С непрекъснато нарастваща колекция от символични дарения от хора с разбити сърца, в него можете да видите всичко – от сватбени рокли, до белезници и сърцераздирателни писма. Музеят е пълен с толкова истории..

Музей на марките, опаковките и рекламите, Лондон

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maggie Santillan 马吉 (@maggienolia07)

Музеят разполага с колекция от над 1200 оригинални предмета от колекцията на Робърт Опи от стари опаковки и реклами. Музеят разкрива потребителската култура през последните 200 години. Определено разходка в него ще ви накара да се почувствате носталгично…

Музей на сътворението, Кентъки

музеи
Снимка: creationmuseum.org

Музеят на сътворението се намира в Петербург, Кентъки. Той представя ранната история на човека и произхода на Вселената. Музеят пресъздава хронологичен преразказ на библейската история в седем части. Посетителите се връщат назад във времето, започвайки със Сътворението и стигат до завръщането на Христос. По пътя виждат как Божието слово дава отговори на някои от най-трудните въпроси за науката, Библията или личните ни взаимоотношения с Бог.

музеи
Снимка: creationmuseum.org

Експонатите в музея отхвърлят биологичната еволюция и заявяват, че светът и всички същества в него са създадени само преди 6000 години за пеиод от 6 дни. Много от експонатите вътре популяризират твърденията на младите земни креационисти за съжителство на хора и динозаври и дори показват, че динозаврите са били в Ноевия ковчег.

Музей на пържените картофки, Белгия

музеи
Снимка: frietmuseum.be

Белгия е известна в цял свят със своя шоколад, но знаете ли, че белгийците твърдят, че са създатели на пържените картофи и дори имат музей само за пържени картофи. Той се помещава в на-старата сграда, оцеляла в Брюж.

музеи
Снимка: frietmuseum.be

Музеят разкрива на своите посетители всички тайни за приготвянето на пържени картофи. На приземния етаж има подробна информация за историята на картофите, датираща отпреди 10 000 години в Перу.

музеи
Снимка: frietmuseum.be

На първия етаж посетителите могат да научат как пържените картофи са дошли в Белгия и да дегустират различни варианти на пържени картофи с различни сосове.

Музеят на тоалетните, Ню Делхи

музей
Снимка: www.viator.com

Този уникален музей е дом на стотици принадлежности, свързани с тоалетната и датиращи от 2500 г. пр.н.е.

музеи
Снимка: www.viator.com

Посетителите могат да видят много стари и уникални тоалетни, а стените са покрити със снимки и забавни факти за историята на тоалетните.

Музей на дакела, Германия

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Marco Paul (@neweramarco)

Ако сте фенове на породата дакел, може да посетите германския град Пасау, който е дом на Музей на дакела. В него се помещават над 4500 експоната – най-голямата колекция на артикули и играчки с дакели. В музея може да видите всичко – от дървени скулптури и порцеланови наденици до марки с образа на дакел.

Музей на гробната култура, Германия

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Edgar Martins (@edgarmartinsphotography)

Погребенията, траурът и концепциите за отвъдното са основните теми, които са обхванати в Музея на гробната култура в германския град Касел. В него можете да видите как темата за смъртта се третира в различните култури, връщайки се чак до 1-ви век.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

"10 минути и 38 секунди в този странен свят"

„10 минути и 38 секунди в този странен свят“ – историята на една проститутка

Готвене

13 кулинарни трика, с които ще готвите много по-вкусно