in

5 модни грешки, които често допускаме

Мода

Когато става въпрос за мода, няма как да угодим на всички. Представата за красота и красиво облекло е много субективна. Модните тенденции се променят непрестанно и няма как всяка нова тенденция да се харесва на всички.

Ако трябва да бъдем честни, днешната мода е малко по-необикновена. Преобладават по-унисекс дрехите, а от страна на размерите, разнообразието е огромно. Връщат се някои от тенденциите от 2000-те и поради тази причина на мода са както овърсайз дрехи, така и мини полите и кроп топовете.

Преди няколко години се появи тенденцията за носене на всякакви дрехи, плетени на една кука, което определено беше изненадващо. До онзи момент всички свързвахме плетенето на една кука с малките покривчици в домовете на нашите баби, а това се превърна в една от най-големите тенденции в света на модата.

Тенденциите са много преходни, така че не може да се говори за правила при тях, но има някои съвети в света на модата, които е добре да следваме, ако искаме да изглеждаме добре.

Вижте грешки, които са често срещани и развалят цялостния ни вид:

1. Носене на дрехи, които не са в точния размер

Овърсайз

Едно от най-важните условия, за да се чувствате уверени и да изглеждате добре, е дрехите ви да бъдат по мярка. Грешният размер може да ви накара да изглеждате нелепо. Дори когато става въпрос за овърсайз дрехи, точният размер е от решаващо значение.

Често допускана грешка е хората да си купят някаква дреха в голям размер и да я носят като овърсайз. Не очаквайте да изглеждате добре по този начин. Ако искате овърсайз дреха, купете такъв модел във вашия размер.

Точният размер е важен за абсолютно всяка дреха – от дънки до официална рокля.

2. Неподходящи аксесоари

Чанти

Аксесоарите са важен детайл от всяко облекло. Каквото и да облечете, визията ви няма да изглежда завършена, ако нямате аксесоари, дори да са много малки и деликатни. Друга често срещана модна грешка е изборът на неподходящи аксесоари. Често жените не правят разлика между ежедневни и вечерни аксесоари. Например малките блестящи чанти не са подходящи за през деня, както и големите чанти и раници не са подходящо допълнение към красива вечерна рокля.

Правилно подбраните аксесоари могат да направят чудеса с тоалета ви, както и неподходящите могат да го развалят, така че бъдете внимателни.

3. Носене на маратонки вечер

Маратонки

Има ситуации, в които носенето на маратонки и кецове вечер е подходящо. Има барове и заведения, които изискват по-небрежно облекло. За такива места маратонките са подходящи. Кецовете са предпочитани и от булките, за втори и по-удобни обувки, което също е допустимо и изглежда добре. Но общоприетото правило е, че не бива да се носят маратонки по тъмно. Това означава, че тези обувки са подходящи за ежедневието, съчетават се перфектно с дрехите, които носим през деня, но не стоят добре с вечерно облекло. Дори да ви се струва, че новата ви рокля стои прекрасно с маратонки, ако искате да заложите на сигурното, сложете сандали или обувки тип балеринки.

4. Прекаляване с ярките цветове и принтовете

Принтове

Често хората избягват ярките цветове и залагат на прости дрехи в универсални цветове като бяло, черно, сиво, бежово и т.н. Въпреки че последните тенденции са малко по-сдържани откъм цветове и принтове, стига да са съчетани правилно, могат да направят визията ви много интересна и различна.

Не се страхувайте от принтовете, просто не преклявайте. Важно е да знаете, че когато едната от дрехите ви е в ярък цвят или с някакъв принт, добре е другите части от тоалета да бъдат по-изчистени. Например, ако панталонът ви е с животински принт, изберете изчистена блуза и обратното.

5. Грима и прическата

Коса и грим

Когато става дума за модни грешки, нормално е да мислим за дрехи, обувки и аксесоари, но всъщност 50% от визията ви са грима и прическата. Относно тях, намирането на баланса е от ключово значение. Липсата на грим и рошавата коса могат да съсипят дори най-красивия и стилен тоалет. От друга страна ако си направите силен опушен грим за ежедневието, също няма да изглеждате добре.

Важно е да съчетавате дрехите с грима и прическата. Когато сте облечени по-небрежно, с дънки, блуза и маратонки, избирайте по-лек грим и обикновена прическа. Когато присъствате на някакво събитие и сте облечени елегантно, старайте се прическата и гримът ви да бъдат подходящи за случая.

Как да избягвате тези грешки?

Най-общо казано, за да изглеждате добре и да не допускате тези грешки, научете се да правите разлика между ежедневно и официално, разграничавайте дрехите, които носите на работа и тези за уикенда, и не подценявайте грима и прическата си.

  • Допускате ли някоя от тези грешки?

    Мода
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

навика

7-те навика на високоефективните семейства

брака

Кои са по-щастливи след брака – мъжете или жените?