in

5 места, на които не трябва да нанасяте парфюм

парфюм

Нанасянето на парфюм е важна част от дневната ни рутина, но както всяко друго нещо, и то си има своите тънкости. Всеки обича да ухае приятно, но не трябва да прекалявате и да се пръскате на места, на които може да си навредите по някакъв начин. Вижте кои са те и къде ароматът ще има най-дълго ухание:

Очите

Може би едно от най-очевидните места, на което трябва да избягвате да се парфюмирате, е зоната около очите. Парфюмите се правят на основата на алкохол, а някои дори съдържат 95% етил, което може да причини дразнене и парене при контакт с тази чувствителна зона.

Косата

Както всички знаем, косата абсорбира миризмите. Може да ви изглежда добра идея да напръскате парфюм в косата си, но истината е, че парфюмите на алкохолна основа могат да я изсушат, особено когато ги пръскате директно върху косата. Ако все пак държите и косата ви да ухае на парфюм, напръскайте малко течност върху четката и срешете косата си.

Ръцете

Нанасянето на парфюм върху китката е едно от най-често срещаните места, но ако част от аромата попадне върху ръцете ви, това може да изсуши кожата ви и да причини напукване и дори кървене. Също така ако потъркате очите си, след като сте си сложили парфюм на китката, може да ви подразни.

Подмишници

Пръскането с парфюм подмишниците е друга зона, в която може да си създадете дискомфорт. Взаимодействието между алкохола, който се съдържа в парфюма ви, и потните жлези, може да доведе до сърбеж и дразнене.

Гениталиите

Нанасянето на любимия ви аромат около интимните зони е опасно, особено при жените. То може да доведе до възпаление, сърбеж и болка. Също така изсушава кожата ви.

Къде да се пръскате с парфюм?

Най-добрите места за нанасяне на парфюм са 4 пулс точки – вратът, китките, деколтето и глезените. Според експертите това са местата, на които няма да навредите на кожата си и ароматът ще има най-дълготраен ефект. Пулс точките играят ключова роля за увеличаване интензивността на аромата, а топлината в тези области спомага за усилването му.

  • Пръскате ли често парфюм в косата си?

    парфюм
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Netflix

7-те най-интересни филма в Netflix през юли

Доматен пай

Доматен пай