in

5 лесни упражнения за тънка талия

Постигането и поддържането на плосък корем изисква много време, търпение и полагане на много усилия. Страничната част на корема е зона, която изисква още повече усилия, за да бъде стегната и без излишни мазнини. Тънката талия е мечтата на всяка жена и прави тялото още по-женствено и красиво. За да поддържате тази част на тялото в добра форма, трябва да правите някои малко по-специфични упражнения.

Ето 5 лесни упражнения за тънка талия, които можете да правите вкъщи:

1. Висок планк

При тази разновидност на планк, опората е на дланите, а не на лактите. Легнете на пода в позиция за лицева опора. Повдигнете тялото, като за планк, като се стремите цялото ви тяло да бъде в една линия. Не бива да има чупка в кръста, защото ще се натоварите на неправилното място. Вдигнете се и задръжте 15 секунди. Правете по 10 повторения от това упражнение първоначално и постепенно ги увеличавайте.

2. Напади със завъртане 

Тези напади ще стегнат страничната част на корема ви и ще намалят мазнините по талията. Правят се обикновени напади напред, като при спускането към земята торсът се завърта наляво и надясно. Редувайте краката и правете поне по 18 повторения, тоест по 9 на всеки крак. Постепенно увеличавайте повторенията.

3. Напади с подскачане 

Застанете прави, като краката и раменете трябва да бъдат на една линия. Сложете ръцете на бедрата си. Пристъпете с единия крак напред, като за обикновен напад. При изправянето отскочете нагоре и стъпете и на двата крака при приземяването. Повторете същото с другия крак. Правете по 20 повторения от това упражнение.

4. Скок от клек 

За това упражнение трябва да застанете в същата позиция, като за нападите. Гърбът ви трябва да бъде изправен. Правите обикновен клек, след което веднага отскачате нагоре. При клякането ръцете се събират пред лицето, а при отскачането се изтласкват назад. Правете по 12 повторения от това упражнение.

5. „Тичане“ с напади

Това упражнение е много интензивно и освен че ще направи талията ви по-тънка, ще ви помогне да изгорите много калории. Състои се от обикновени напади, които обаче се изпълняват с по-бързо темпо и кракът се сменя във въздуха. Правете по 12 повторения с всеки крак.

  • Упражненията за коя част на тялото са ви най-неприятни?

    • Крака
    • Корем
    • Ръце
    • Гръб

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Хермес

„Живот на нашата планета“ – историята на най-голямата ни грешка и как стигнахме дотук

Веганството – за и против