in

Кога е подходящо да започнете диета?

Диета

Макар че всеки ден е подходящ за започване на промяна към по-добро, има моменти, които ще ви осигурят по-голям успех, ако решите да започнете диета.

Вероятно не сте се замисляли за това, но денят от седмицата, в който решите да започнете да се храните по-здравословно, има огромно значение.

Вижте кои са най-подходящите и съответно най-неподходящите дни за започване на диета:

Подходящи 

Денят, в който се почувствате готови

Мотивация

Понякога хората просто се събуждат сутрин с мисълта, че е време да направят нещо за себе си. Това е и най-подходящият момент за промяна. Когато решението е базирано на вътрешно усещане или на емоции, породени от някаква случка, обикновено крайният резултат е много по-успешен. Така че ако се събудите с мисълта, че трябва да започнете диета, не го отлагайте, а започнете веднага.

Денят след рождения ви ден

Рожден ден

Експертите наричат това „ефект на новото начало“. Според проучване на Пенсилванския университет, хората са по-склонни да си поставят цели, свързани със здравето, след важни дати, включително празници и рождени дни. Ако искате да започнете диета или да започнете да спортувате, това е много подходящ момент. По този начин ще започнете новата година от живота си на чисто.

Понеделник

Понеделник

Понеделник, първият ден от седмицата, също е много подходящ за „ново начало“. Всеки понеделник е подходящ да започнете някаква здравословна промяна в живота си. Хората имат много по-голяма мотивация в понеделник, тъй като приемат деня като „нулиране“. Когато някое ново начинание започне в първия ден от седмицата, има много по-голям шанс за успех.

Всеки ден през октомври

Октомври

Идеята на започване на диета през октомври, е да предотвратите трупането на килограми. Обикновено през ноември и декември, когато сме в празнично настроение, прекаляваме с храната, което има много негативни последици за тялото. Ако започнете диета през октомври, ще предотвратите това, така че е много подходящ момент.

След голяма промяна в живота

Нов дом

Всяка промяна в живота ни се отразява по някакъв начин на ежедневието и рутината ни. Поради тази причина това е много подходящ момент да си изградите и нови полезни навици. Когато така или иначе животът ви се променя, е много по-лесно да свикнете и със здравословното хранене. Големите промени в живота включват преместване в нов дом, започване на нова работа и т.н.

Неподходящи 

1 януари

Нова година

Проблемът с новата година е, че обикновено си поставяме твърде високи цели. Освен това всеки дава различни обещания- че ще започне да тренира, ще спре да пуши и т.н. В повечето случаи обаче тези новогодишни обещания не се изпълняват. Поради тази причина на повечето хора им се струва напълно нормално да си обещават различни неща и след това да не спазват тези обещания. Ако искате да се възползвате от ефекта на новото начало, по-добре изберете някой понеделник или деня след рождения ви ден.

В натоварените периоди от живота

Заета жена

Ако имате бебе, имате важен проект в работата, трябва да се грижите за някой член на семейството или нещо подобно, по-добре не започвайте диета. Тези моменти определено не са подходящи, тъй като така или иначе са доста стресиращи. Освен това обикновено са свързани с некачествен сън и други предизвикателства за тялото. Когато ще спазвате диета, трябва всички останали области от живота ви да бъдат в ред, за да постигнете успех.

Петък

Петък

Предназначението на уикенда е да си починем и да се заредим с енергия за престоящата седмица. Това е и периодът от седмицата, в който консумираме най-нездравословна храна и си позволяваме да се поглезим. Определено не е най-подходящият момент за започване на диета. Ако сте решили, че искате да направите промяна в живота си в края на седмицата, насладете се на уикденда и започнете диетата в понеделник.

Събота и неделя

Уикенд

Самият уикенд също не е подходящ за започване на диета, тъй като имаме доста свободно време през тези два дни. Колкото по-малко натоварен е графикът ви, толкова по-трудно ще ви бъде да се придържате към определена диета.

Веднага след почивка или екскурзия

Пътуване

По принцип дните след връщане от почивка могат да се определят като ново начало и да бъдат подходящи за започване на диета или придобиване на някакъв здравословен навик, но е доказано, че когато човек планира започване на диета след определен период от време, преяжда в дните преди това. Това е нещо като „наваксване“, тъй като знаем, че започваме диета след няколко дни.

Loading

  • Спазвате ли диети?

    Диета
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Матю Пери: Върховете бяха високи, паденията ниски

Часовници

Крипто колапсът наводни пазара с Rolex и Patek