in

„Живот на нашата планета“ – историята на най-голямата ни грешка и как стигнахме дотук

Вдъхновявяща визия за по-устойчиво и зелено бъдеще!

Снимка: Хермес
Снимка: Хермес

Световно признатият естественик и пионер в научнопопулярните телевизионни програми Сър Дейвид Атънбъро, прави равносметка на промените в околната среда през последния век и споделя надеждата и визията си за по-устойчиво бъдеще.

Пиша тази книга на 94 години. Имах необикновен живот. Едва сега оценявам колко необикновен е бил, споделя авторът.

Когато заснемах първите си филми, мислех, че се намирам сред дивата природа и бродя из девствени земи, но това е било илюзия. Трагедията на нашето време се е случвала около нас почти незабележимо с всеки изминал ден – прогресивният упадък на биологичното разнообразие на нашата планета и загубата на дива природа.

Свидетел съм на този упадък и в тази книга споделям разказа си от първо лице за това какво се случи и моята визия за бъдещето. Това е историята на най-голямата ни грешка и как стигнахме дотук – и как, ако вземем мерки сега, все още можем да я поправим.

Имаме последна възможност да построим стабилен дом за себе си и да възстановим богатия и прекрасен свят, който сме наследили от предците си. Всичко, от което се нуждаем, е воля.

Сър Дейвид Атънбъро

Сър Дейвид Атънбъро е световноизвестен естествоизпитател, създател и водещ на редица документални поредици за дивата природа. Заема поста програмен директор на BBC през 60-те и 70-те години. Вече на 94 години, високоуважаваният телевизионер и естественик оставя своето вдъхновяващо послание към следващите поколения с книгата и телевизионната поредица „Животът на нашата планета“. Поредицата се нарежда сред най-популярните продукции в Netflix, а книгата печели Читателските награди на Goodreads за 2020 г. в категория „Наука и технологии“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мини пици от бутер тесто

5 лесни упражнения за тънка талия