in

4 неща, които трябва да видите на остров Капри

Капри

Остров Капри е популярна туристическа дестинация. Намира се в близост до Неапол и крайбрежието на Амалфи.

Когато посещаваме някоя дестинация, искаме да видим всички забележителности и интересни места. За да организираме времето си по възможно най-добрия начин, трябва да имаме наръчник или някой местен да ни каже кое си струва да се види и кое не.

Ако планирате пътуване до остров Капри, но нямате възможност да останете там една седмица, а имате само ден или два, вижте кои са 4-те неща, които задължително трябва да видите:

1. Синята пещера (Blue Grotto)

Синята пещера

Вероятно сте чували за сините води, които заобикалят остров Капри. Има много неща, които си струва да видите на острова, но Синята пещера е нещо, което не бива да пропускате.

Това е естествена морска пещера с дължина 60 метра, която е известна със своите кристално чисти, сини води. Входът на пещерата е широк около 2 метра и висок само 1 един метър. В пещерата се влиза само с малки лодки, в които се качват по четирима души.

Римският император Тиберий бил толкова увлечен от красотата на острова, че прекарал голяма част от царуването си във вила на остров Капри. По това време Синята пещера била нещо като частен басейн на императора.

2. Монте Соларо

Капри

Ако няма да прекарате много време на острова, най-добрият вариант е да го видите отгоре. Връх Соларо е най-високата точка на острова, откъдето можете да видите абсолютно всичко. Преходът до върха е доста лесен и е подходящ за всеки. Разходката е приятна и по пътя ще видите много красиви цветя, типични за острова. Ако не искате да вървите, можете да се качите до Монте Соларо и със седалков лифт.

3. Градините на Август

Скалите Фаралиони

В Градините на Август можете да видите най-важните екземпляри от местната флора. Най-подходящото време за посещение е пролетта, както и началото на лятото. Тогава цъфтят повечето цветя и ще видите по-голямата част от очарователната растителност на острова. Тези градини са богати на средиземноморска флора и определено са наслада за очите.

Освен това има спиращи дъха гледки и от двете страни на градините. Оттам можете да видите скалите Фаралиони, както и красиви морски пейзажи, които ще останат в съзнанието ви завинаги.

4. Виа Круп

Виа Круп

Виа Круп е една от най-красивите крайбрежни алеи в света. Криволичещата пътека е построена между 1900 и 1902 г. и носи името на немския индустриалец Фридрих Круп.

Той обожавал остров Капри и живеел там по няколко месеца в годината. Решил да създаде тази алея, за да може лесно да стига от хотела си до мясотото, на което стои корабът му.

Тъй като Виа Круп е доста екстремна пътека и често има сваличища, обикновено е затворена и туристите не могат да минат по нея. Така или иначе красотата на Виа Круп се вижда отгоре, така че можете просто да погледате красивата алея от задната част на Градините на Август.

  • Посещавали ли сте остров Капри?

    Капри
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Направени от вина“ – историята на децата на Прехода

Нирджа Бханот – героят, който се пожертва, за да спаси стотици