in

10 неща, които е време да изхвърлите от гардероба си

дрехи, гардероб

Когато изглеждате добре, вие се чувствате добре, както навън, така и вкъщи. Понякога колкото и сантиментални да са някои дрехи за нас, е време да ги изхвърлим и да освободим място за нови находки в гардероба си. Вижте 10 дрехи, които вече нямат място във вашия гардероб:

Официална рокля, която сте носили на повече от 6 сватби

рокля

Любимата ви рокля винаги има място в гардероба, но когато е обличана повече от 6 пъти на официално събитие, тя губи своя чар и е време да я замените с друга. Ако тя все още е като нова, може да я подарите на ваша приятелка или да я продадете в някоя фейбук група за употребявани дрехи.

Стари пижами

пижама

Колкото и да не искате да се разделите с любимата ви пижама, идва този момент. Въпреки, че издържат години, те се износват и цветовете им избледняват. Инвестирайте в нова комфортна пижама от коприна или памук, с която ще се чувствате прекрасно още от момента, в който станете от леглото.

Износено бельо

сутиени

Повечето сутиени губят формата си и трябва да се сменят след около година. Добре прилягащият сутиен е основата за страхотно облекло. Той трябва да ви кара да се чувствате комфортно и уверени. Заменете тези сутиени, които вече не изпълняват тази функция.

Телени закачалки от химическо чистене

закачалки

Закачалките, които получавате безплатно, не са най-добрият избор за дългосрочно съхранение на дрехите ви. Инвестирайте в дървени или меки закачалки с щанга за сгъване на панталони и щипки за поли.

Деформирани, набръчкани или сърбящи пуловери

пуловери

Пуловерите са едни от най-обемните дрехи в гардероба. Някои от тях се деформират с времето и прането. Други могат да се поддържат, като редовно се премахнат топчетата с бръснач или машинка. Но определено някои от тях вече нямат място при дрехите ви и трябва да освободите място за нови.

Безплатни тениски

тениски

Брандираните рекламни тениски, които се раздават безплатно на събития, нямат място в гардероба ви. Понякога може да ги носите вкъщи, но помислете добре дали наистина си заслужава да заемат място, на което може да съхранявате дрехи, които носите често.

Имитации на дизайнерски чанти

чанта

Има много добри имитации на дизайнерски чанти и дрехи, но е хубаво да намерите стила, който да отговаря на вашите възможности. Ако етикетите са важни за вас, инвестирайте в класическа маркова черна чанта за зимата, кафява или бяла за лятото и вечерна чанта за излизане. По-добре да имате малко, но качествени аксесоари, но не забравяйте да ги съхранявате правилно.

Стари шалове и ръкавици

шалове

В края на всяка зима е хубаво да преглеждате шаловете си и да се отървете от тези, които вече не стават за носене. Истината е, че имате нужда от един или два хубави шала за зимата. За ръкавиците се отнася същото. Някои материи се износват бързо и издържат само един сезон. Няма смисъл да ги пазите до следващата зима и да заемат място, което можете да използвате за нещо друго.

Бели тениски, които са изгубили цвета си

бяла тениска

Белите тениски са по-трудни за поддържка. Дори да са с високо качество, те пак пожълтяват с времето и променят формата си. Такива дрехи нямат място в гардероба ви.

Стари дрехи и такива, които не са удобни

дрехи, рециклиране

Вероятно пазите някои дрехи от студентските си години или примерно от бременността ви, но имате някакъв сантимент към тях и все не успявате да ги изхвърлите. Ако обаче не ги носите, но те ви напомнят за хубави времена, или сте далеч от периода за ново бебе, може да помислите да ги дарите или рециклирате.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Фидел Кастро

Фидел Кастро и рекордите в живота му

Как Ана де Армас сбъдна своята американска мечта