in

Как Ана де Армас сбъдна своята американска мечта

Снимки: ana_d_armas/Instagram

Тя е сред новоизгрелите звезди на холивудския небосклон, но вече може да се похвали със знакови роли – превъплъти се в момиче на Джеймс Бонд в последния филм „Смъртта може да почака“ и влезе в ролята на иконата на популярната култура Мерилин Монро в продукцията „Блондинка“, която имаше премиера на тазгодишния кинофестивал във Венеция. Стрийминг платформата Netflix планира да пусне филма на 28 септември.

Тя е Ана де Армас, която от родната Куба мина през Испания и стигна до Меката на киното, устремена да сбъдне американската мечта. И успя, въпреки че при пристигането си в САЩ не знае английски език, както споделя актрисата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

Новият ѝ филм „Блондинка“, пресъздаващ обществения и личния живот на холивудската икона Мерилин Монро, предизвика огромен интерес във Венеция, а според сп. „Variety“ овациите след премиерната му прожекция са продължили цели 14 минути. Продукцията, дело на режисьора Андрю Доминик, е нов прочит на живота на Мерилин Монро, съчетаващ измислица и факти. Режисьорът е убеден, че е сътворил „шедьовър“ и е категоричен, че ще изстреля Ана де Армас (34 г.) в А-отбора на Холивуд.

От Куба през Испания до Холивуд

Актрисата започва да посещава театрална школа в родната си Куба, запленена от магията на филмите, които гледа по телевизията. Тогава е едва на 14 години, но талантът ѝ бързо проличава и две години по-късно получава роля в първия си филм – драмата „Роза от Франция“ на режисьора Мануел Гутиерес Арагон. Снима се и в още две продукции, а когато става на 18 години, решава, че иска да гради кариера извън пределите на острова и заминава за Испания при своите баба и дядо. Мадрид е първата спирка по пътя на Ана де Армас към Холивуд.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

Талантливата млада жена е избрана да участва в тийнейджърския сериал „Интернатът „Черната луна“ („El Internado“), който я прави известна и в Испания. Поредицата се превръща в голям хит в страната, а младата актриса се радва на интерес от продуценти и режисьори. Ана де Армас участва в няколко испански продукции, а след края на снимките на романтичната комедия „Шепа целувки“ през 2014 г., решава да опита късмета си в САЩ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A D E A R M A S (@ana_d_armas)

С вперен поглед към Холивуд, кубинката стъпва на американска земя, но без почти никакви познания по английски език. Записва се на интензивен курс и е принудена да учи фонетично репликите за първите си англоезични роли.

Цялата статия прочетете ТУК

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

дрехи, гардероб

10 неща, които е време да изхвърлите от гардероба си

google

Кога е рожденият ден на Google? И още любопитни факти