in

ЛюбовЛюбов СмяхСмях СладкоСладко ЕхаЕха

Любопитни факти за сериала „Ало, ало!“

Снимка: Instagram/alo_alo_53d
Снимка: Instagram/alo_alo_53d

Първият епизод на комедийния сериал „Ало, ало!“ е излъчен преди близо 40 години, на 14 септември 1984 година. Сериалът на Дейвид Крофт и Джеръми Лойд постига голям успех и има общо 9 сезона и 86 епизода.

Верояно повечето от вас са гледали забавните серии, показващи приключенията на Рене, Едит, Ивет, мадам Фани, Льоклер, хер Флик и останалите герои, но има някои любопитни факти за сериала, които вероятно не знаете.

1. Майка и дъщеря с 8-годишна разлика

Въпреки че играеха майка и дъщеря, актрисите Роуз Хил и Кармен Силвера имали само осем години разлика във възрастта. Кармен, която играеше мадам Едит, била на 60, когато шоуто стартира, а Роуз, която влезе в ролята на майката на Едит, мадам Фани, била на 68. Роуз Хил в крайна сметка надживя своята екранна дъщеря с една година. Тя почина през 2003 г., след смъртта на Кармен през 2002 г.

2. Капитан Крабтрий всъщност говори перфектен френски 

Британският шпионин, представящ се за полицай, непрекъснато бъркаше френския език. Негова е най-известната фраза в шоуто „Добрютро“. Актьорът Артър Бостром всъщност говори френски перфектно.

3. Дейвид Крофт си тръгва след 6-тия сезон

Въпреки че се смята, че създателите на шоуто са Дейвид Крофт и Джеръми Лойд, Крофт напуска екипа след 6-тия сезон. За седми и осми сезон, Лойд вика Пол Адам на помощ. Преди да се присъедини към екипа, Адам имал само два филма зад гърба си, които не били особено известни.

4. За малко 6-тият сезон да бъде последен за Рене

Гордън Кей претърпява сериозен инцидент през януари 1990 година. По време на изключително сериозна буря отломки разбиват предното стъкло на колата му. Актьорът е сериозно пострадал и се нуждае от мозъчна операция. Дълбокият белег на челото му, който се вижда в следващите сезони е резултат от тази операция.

5. Сезон 5 съдържа почти 1/3 от общия брой епизоди на сериала

Ако се чудите защо повечето сезони имат по 6-8 епизода, а пети сезон има забележителните 26, това било направено с цел сериалът да бъде популяризиран в Америка. Американците са свикнали да гледат сериали с дълги сезони. Крофт и Лойд успели да напишат почти всички 26 епизода за този сезон. За съжаление, сериалът не станал особено популярен в САЩ, въпреки усилията им.

6. „Грешната мадона с големите бомби“ беше продадена на търг

Преди няколко години картината от сериала „Грешната мадона с големите бомби“ беше продадена на търг за 15 000 лири (около 33 000 лева), което е забележителна цена за телевизионен реквизит.

7. Актрисата Кармен Силвера издава песен с мелодията от „Ало, ало!“ 

Нежната мелодия, изсвирена на акордеон, е написана от Крофт, заедно с Рой Мур, но текстът е добавен, когато актрисата Кармен Силвъра решава да я издаде като сингъл през 80-те години. В сериала Едит е много немузикална кабаретна певица, но в реалния живот Кармен има повече талант. Въпреки това кариерата ѝ на изпълнителка не е никак успешна.

8. Гордън Кей (Рене) също записва песен

Кармен Силвера не била единствената, която издала песен, свързана с шоуто – през 1986 г. Гордън Кей и Вики Мишел записали версия на еротичната френска поп песен „Je t’aime… moi non plus“. Песента достигнала 57-мо място в британските класации.

9. Дейвид Крофт и Джеръми Лойд създават и театрална постановка „Ало, ало!“ 

След големия успех на сериала през 80-те, създателите решават да адаптират историята и за театралната сцена. Постановката също е много успешна, а на сцената се качват повечето от актьорите. Играе се до 1992г., но след това през 1996г. започва да се играе отново.

10. „Кастингът“ за Хер Ото Флик

Героят Хер Флик беше изигран от актьора Ричард Гибсън, след като привлякъл вниманието на един от създателите. Гибсън получил ролята в „Ало, ало!“ след като съавторът Дейвид Крофт го чул да разказва вицове с немски акцент на сватбата на дъщеря си. Гибсън играе Хер Флик в осем от деветте сезона на шоуто. След като напуска сериала през 1992 г., Дейвид Янсен поема ролята в последния сезон.

Loading

  • Харесвате ли сериала „Ало, ало!“?

    Снимка: Instagram/alo_alo_53d
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да намалим трупането на килограми

Снимки: Instagram/blakelively

Тайната на Блейк Лайвли за стройна фигура