in

Как да възпитаваме момчета

децата

Бестселърът „Как да възпитаваме момчета“ е дело на от световноизвестния семеен терапевт Стив Бидълф и призовава към по-съсредоточено внимание и повече отзивчивост при отглеждането на момчета. Авторът се позовава на специфични рискови фактори, свързани с пола, като по-висок процент на проблеми с ученето, склонност към насилие и опасност от самоубийства, за да начертае родителските стратегии при възпитанието на бъдещите мъже.

Бидълф разграничава три ясно очертани етапа в израстването на момчетата: от раждането до 6-годишна възраст, после от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост. Специалистът дава конкретни препоръки отделно за майките и за бащите, настоява момчетата да не постъпват в ясли и детски градини, преди да са навършили три години, препоръчва да се отложи тръгването на училище с една година, за да успеят децата по-добре да развият двигателните си способности, и разяснява други важни моменти от социалното и физическо им развитие.

Стив Бидълф е виден австралийски психолог, семеен терапевт и неоспорим авторитет в областта на отглеждането на деца и изкуството да бъдем родители. „Как да възпитаваме момчета“, „Как да възпитаваме момичета“, „Тайната на щастливите деца“, „Още тайни на щастливите деца“ и „Възмъжаване“ са настолни книги на близо четири милиона семейства от цял свят.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Шпионин – човек с две лица и две съзнания

Светът на Селя Ахава