in

Чудодейните свойства на целувката

любов

Обикновено целувката се свързва с романтика, изразяване на благодарност или близост в семейството. Рядко обаче човек се замисля върху благоприятното й въздействие върху здравето. Ако хората си разменят редовно целувки, въздействието върху физиката и психиката им ще е огромно.

Няма да повярвате, но тези процеси водят до облекчаване на спазмите по време на менструация и премахват нуждата от приемане на болкоуспокояващи лекарства. Причината е, че при размяната на целувки се разширяват кръвоносните съдове и се освобождават ендорфини.

За да се осъществи една целувка, участват 34 лицеви мускула и 112 мускула, които имат за задача да поддържат стойката. Ако се целуват редовно, хората могат да разчитат на по-добър тонус на мускулите на лицето. Чрез интимните ласки се стимулират и имунните клетки в тялото. Благодарение на тях се случва борбата с външни микроби, защото при процеса се произвеждат антитела.

Целувката поддържа здравето на сърцето – заради нея се отделя адреналин, който кара сърдечният мускул да изпомпва повече кръв в тялото. По този начин се стабилизира сърдечносъдовата активност и се понижават холестеролът и кръвното налягане.

Колкото и да не е за вярване, целувката намалява риска от появата на кариеси – тя предизвиква повишено слюноотделяне, което отмива плаката от зъбите.

Сред редицата други ползи е са и изгарянето на калории – до две калории на минута страстна размяна на ласки, облекчаване на тревожността и напрежението, противодействие на негативната енергия. Целувката също така създава усещане за добро общо състояние като понижава нивата на стресовия хормон кортизол.

Целувката обаче има и негативни страни – двама души обменят между 10 милиона и 1 милиард бактерии. Хората могат да бъдат отблъснати и поради други причини, идващи от партньорите им при размяната на ласки – лош дъх и чукване на зъбите. Следват мирисът на цигари, шумното мляскане и напуканите устни.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Когато хората имат нещо срещу теб, това винаги се решава в твоя полза

Кой се крие зад псевдонима Кармен Мола и защо?