in

Този плод намалява лошия холестерол

плодове

Всички знаем, че поддържането на нисък холестерол е полезно за здравето на сърцето. Тялото произвежда два вида холестерол – липопротеини с висока плътност (HDL) и липопротеини с ниска плътност (LDL). HDL е известен като „добър“ холестерол и може да помогне да се отървете от „лошия“ LDL холестерол в кръвта, който може да се натрупа в артериите.

Според Американската сърдечна асоциация спазването на диета с високо съдържание на наситени и трансмазнини може да повиши нивата на LDL, което увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Вижте как да намалите този риск:

авокадо

Този плод помага за намаляване на лошия холестерол

Всички знаем, че авокадото име редица ползи за здравето, но според ново проучване то има и способността да намалява лошия холестерол (LDL) в тялото. Това установили изследователи от университетите Penn State, Loma Linda, Tufts, UCLA и Wake Forest.

В продължение на шест месеца те давали по едно авокадо на ден на участниците в проучването. От 1000 участници с наднормено тегло и затлъстяване, половината консумирали по едно авокадо на ден, другата половина продължили нормалния си начин на хранене. Изследователите установили намаляване на лошия холестерол, както и индекса на телесна мазнина при хората, които консумирали по едно авокадо на ден.

авокадо

Авокадото съдържа високо количество мононенаситени мазнини (около 29 грама в един плод), които помагат за намаляване на лошия холестерол. Редовният прием на авокадо намалява риска от сърдечно-съдови и коронарни сърдечни заболявания, допълват още учените.

Въпреки че е калоричен, плодът не води до наддаване на тегло. Едно авокадо съдържа приблизително 322 калории, но то е с високо съдържание на фибри, за които е известно, че абсорбират холестерола в кръвния поток и го изхвърлят. Консумирането на поне 30 грама фибри на ден също може да помогне за регулиране на теглото, понижаване на кръвното налягане и нивата на инсулин в тялото.

 

Прочетете още: 

3 признака, които показват, че имате проблем с холестерола

  • Колко често консумирате авокадо?

    Avocado and avocado oil.
    • Рядко
    • Поне веднъж седмично
    • Не обичам авокадо

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Моето голямо гръцко лято“ – когато животът ти поднесе лимони, отиди на почивка

Дона Карън

Историята на Дона Карън