in

Най-приятните градове в Европа за пешеходци

Лисабон

Европа е изключително красив континент, а един от най-добрите начини да опознаете градовете му, е да се разхождате пеша из тях, независимо какъв е сезонът. Всеки град си има своя чар, а когато се разхождате, може да се озовете в улички или места, до които няма как да минете с кола или автобус.

Общественият транспорт също предлага много възможности, които ще ви улеснят да разгледате и да се насладите на великолепните пейзажи и прекрасната архитектура на европейските градове. Вижте кои са най-приятните градове в Европа за пешеходци:

Брюж, Белгия

Брюж

Брюж е изключително живописен и приятен за разходка град. Той е особено подходящ за пешеходци, тъй като е много равен и лесен за обикаляне пеша. Историческият център на Брюж е в списъка на ЮНЕСКО и определено ще ви хареса романтиката и чарът на това малко белгийско градче.

Залцбург, Австрия

Залцбург

Залцбург е фантастичен град за разходка, дори през зимата. Безкрайните алеи на Стария град са толкова красиви и приятни. През лятото често се случва да има повече туристи и градът наистина оживява. Хубаво е поне да си отделите ден-два, за да го разгледате и да се потопите в атмосферата му.

Амстердам, Холандия

Амстердам

Амстердам е любим на много пътешественици. Въпреки, че хората се придвижват предимно с велосипеди, градът е много подходящ и за пешеходци. Амстердам е доста обширен, но за няколко дни може да се разходите и дори е порепоръчително да се изгубите из красивите улички и канали.

Оксфорд, Англия

Оксфорд

Оксфорд може да се посети спокойно за един ден. Този град предлага история, красива архитектура и е страхотен за пешеходни разходки. На всяка крачка има какво да видите и да научите за някой известен академик.

Прага, Чехия

Прага

Няма човек, който да е посетил Прага и да не се е влюбил в този град. Толкова е приятно да се разхождате из него. Старият център на града не е за изпускане. Единствено има малко повече изкачване до върха на Пражкия замък, но гледката определено си заслужава.

Флоренция, Италия

Флоренция

Флоренция е прекрасен град! Може би един от най-фотогеничните италиански градове, който е изпълнен с живот на всяка крачка. Напълно възможно е да се насладите на всички красиви забележителности пеша за няколко дни. И не забравяйте да си отделите време за почивка и сладолед.

Лисабон, Португалия

Лисабон

През последните няколко години Лисабон се разви изключително много като туристическа дестинация. Това е град, изпълнен с цвят, а жителите му са много дружелюбни и правят преживяването още по-приятно. Алфама“ е квартал, който определено трябва да видите пеша. След това може да се отправите към центъра и нагоре по бреговата линия към магическите Синтра и Кашкайш.

Любляна, Словения

Любляна

Любляна е една от най-подценяваните европейски столици. Макар и малък, този град определено има чар и е толкова приятен за разходка.

Единбург, Шотландия

Единбург

Единбург е страхотно място за опознаване през цялата година. Най-добрият начин да го разгледате, е пеша, наслаждавайки се на мистичната му красота.

Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере

Районът е съвкупност от малки градове, които може спокойно да разглеждате пеша. Някои от тях имат наклони, но улиците са тесни и до голяма част от тях няма достъп с кола.

 • Как предпочитате да се придвижвате, когато посещавате нова дестинация?

  Woman traveling in Lisbon, Portugal
  • С кола
  • Пеша
  • С велосипед
  • С градски транспорт

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бадемово масло с ванилия коса

Новият модерен цвят при косите- „Бедемово масло с ванилия“

Бакалао ал пил пил

Бакалао ал пил пил- ястието на баските