in

Най-приятните градове в Европа за пешеходци

Лисабон

Европа е изключително красив континент, а един от най-добрите начини да опознаете градовете му, е да се разхождате пеша из тях, независимо какъв е сезонът. Всеки град си има своя чар, а когато се разхождате, може да се озовете в улички или места, до които няма как да минете с кола или автобус.

Общественият транспорт също предлага много възможности, които ще ви улеснят да разгледате и да се насладите на великолепните пейзажи и прекрасната архитектура на европейските градове. Вижте кои са най-приятните градове в Европа за пешеходци:

Брюж, Белгия

Брюж

Брюж е изключително живописен и приятен за разходка град. Той е особено подходящ за пешеходци, тъй като е много равен и лесен за обикаляне пеша. Историческият център на Брюж е в списъка на ЮНЕСКО и определено ще ви хареса романтиката и чарът на това малко белгийско градче.

Залцбург, Австрия

Залцбург

Залцбург е фантастичен град за разходка, дори през зимата. Безкрайните алеи на Стария град са толкова красиви и приятни. През лятото често се случва да има повече туристи и градът наистина оживява. Хубаво е поне да си отделите ден-два, за да го разгледате и да се потопите в атмосферата му.

Амстердам, Холандия

Амстердам

Амстердам е любим на много пътешественици. Въпреки, че хората се придвижват предимно с велосипеди, градът е много подходящ и за пешеходци. Амстердам е доста обширен, но за няколко дни може да се разходите и дори е порепоръчително да се изгубите из красивите улички и канали.

Оксфорд, Англия

Оксфорд

Оксфорд може да се посети спокойно за един ден. Този град предлага история, красива архитектура и е страхотен за пешеходни разходки. На всяка крачка има какво да видите и да научите за някой известен академик.

Прага, Чехия

Прага

Няма човек, който да е посетил Прага и да не се е влюбил в този град. Толкова е приятно да се разхождате из него. Старият център на града не е за изпускане. Единствено има малко повече изкачване до върха на Пражкия замък, но гледката определено си заслужава.

Флоренция, Италия

Флоренция

Флоренция е прекрасен град! Може би един от най-фотогеничните италиански градове, който е изпълнен с живот на всяка крачка. Напълно възможно е да се насладите на всички красиви забележителности пеша за няколко дни. И не забравяйте да си отделите време за почивка и сладолед.

Лисабон, Португалия

Лисабон

През последните няколко години Лисабон се разви изключително много като туристическа дестинация. Това е град, изпълнен с цвят, а жителите му са много дружелюбни и правят преживяването още по-приятно. Алфама“ е квартал, който определено трябва да видите пеша. След това може да се отправите към центъра и нагоре по бреговата линия към магическите Синтра и Кашкайш.

Любляна, Словения

Любляна

Любляна е една от най-подценяваните европейски столици. Макар и малък, този град определено има чар и е толкова приятен за разходка.

Единбург, Шотландия

Единбург

Единбург е страхотно място за опознаване през цялата година. Най-добрият начин да го разгледате, е пеша, наслаждавайки се на мистичната му красота.

Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере

Районът е съвкупност от малки градове, които може спокойно да разглеждате пеша. Някои от тях имат наклони, но улиците са тесни и до голяма част от тях няма достъп с кола.

Loading

  • Как предпочитате да се придвижвате, когато посещавате нова дестинация?

    Woman traveling in Lisbon, Portugal
    • С кола
    • Пеша
    • С велосипед
    • С градски транспорт

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бадемово масло с ванилия коса

Новият модерен цвят при косите- „Бедемово масло с ванилия“

Бакалао ал пил пил

Бакалао ал пил пил- ястието на баските