in

Най-добрите места за меден месец

Меден месец

Меденият месец е едно от най-приятните неща покрай сватбата. Първото пътуване като съпруг и съпруга е истинско бягство от реалността и заслужена почивка след дългата организацията на специалния ден.

Обикновено двойките организират отпуването за медения месец веднага след сватбения ден, но първо трябва да проучите какъв е климатът на мястото, на което искате да отидете. Ако времето не е подходящо, можете да отложите пътуването с няколко месеца. Има подходящи дестинации за абсолютно всеки месец, които са изключително красиви.

Ето някои от най-добрите места за меден месец:

1. Бахами

Бахами

Бахамите са чудесна дестинация за зимния период. Бахамските острови са разположени в Атлантическия океан и разполагат с хиляди романтични местенца, подходящи за младоженци. Ако обичате усамотението, има дори частен остров, който можете да наемете.

Дъждовният сезон на Бахамите е приблизително от май до ноември, така че ако планирате пътуване до там, добре е да бъде между януари и април. Климатът на Бахамските острови е мек и има над 300 слънчеви дни в годината. Хубавото е, че средната температура през топлия сезон е 26 градуса, така че не е твърде горещо.

2. Норвегия

Норвегия

Обикновено двойките избират по-екзотични дестинации за медения си месец, но места като Норвегия не са за подценяване. Там има живописни места, малки заливчета и много места за романтични разходки. А ако имате късмет, можете да видите Северното сияние, което е едно от най-романтичните неща, които можете да правите заедно. Най-подходящият сезон за посещаване на Норвегия е пролетта.

3. Южна Африка

Южна Африка

Африка не е много популярно място за меден месец, но природата там е уникална. Ако обичате приключенията и искате да видите нещо различно от море и пясък, Южна Африка ще ви допадне. Там се ходи през периода април- октомври и със сигурност ще бъде незабравимо преживяване.

4. Япония

Япония

Ако искате да се докоснете до много различна култура и да видите интересни места по време на медения си месец, посетете Япония. За да избегнете наплива на туристи, посетете страната около средата на месец май. За по-романтично изживяване, избягвайте големите градове и отсядайте в малки планински селца.

5. Гърция

Гръцки острови

Ако искате слънце, море и страхотно отношение, изберете Гърция за своя меден месец. Няма да прекарате твърде много време в път, а ще се насладите на прекрасни гледки и много романтична атмосфера. Миконос и Санторини са популярни дестинации, но има хиляди малки острови, които са не по-малко красиви.

6. Френска Полинезия

Френска Полинезия

Френската Полинезия се състои от 5 островни групи. Който и остров да изберете да посетите, няма да сгрешите. Това определено е едно от най-екзотичните кътчета на света, където можете да се насладите на девствена природа, екзотична растителност, кристална вода и много романтика. Най-популярното място за меден месец там е Бора Бора, но има и други вълшебни местенца. Най подходящото време за посещение на Френската Полинезия е от май до октомври.

7. Италия

Амалфийско крайбрежие

Въпреки че Италия като цяло е много красива държава, ако решите меденият ви месец да бъде там по-добре не избирайте популярните дестинации, като Рим, Милано, Флоренция и т.н. Най-важното условие за медения месец е да се чувствате така, сякаш сте само двамата, така че по-добре изберете Амалфийското крайбрежие, където няма толкова много туристи. Избягвайте периода от юни до август, тъй като е твърде горещо тогава.

8. Малдиви

Малдиви

Малдивите също са популярна дестинация за меден месец. Вечеря на самотен остров, гмуркане, шнорхелинг, невероятни плажове и много романтика- това са Малдивските острови.

Сухият сезон е от ноември до май. Ако отидете през дъждовния сезон, рискувате да попаднете в сериозна буря, така че не е много добра идея. Малдивите потъват с няколко милиметра всяка година и вероятно след време няма да съществуват, така че побързайте да ги посетите.

9. Хавай

Хавай

Времето на Хавайските острови е благоприятно почти през цялата година. Дъждовният сезон е от ноември до март, но в последно време дъждовният сезон става все по-сух, така че не е нужно да се съобразявате със сезоните. Ако посетите Хавай през сухия сезон април- октомври, имайте предвид, че цените ще са доста по-високи. Хавай е една от най-романтичните дестинации, така че е чудесен вариант за меден месец.

10. Шри Ланка

Шри Ланка

Шри Ланка е място, на което можете да откриете всичко- красива природа за разходки, още по-красиви плажове, различни активности, като гмуркане, интересна храна и страхотни хотели.

Островът има тропически климат, като повечето места досега, съответно има сух и дъждовен сезон. Сухият сезон е от демекври до март. Дори сватбата ви да е през лятото, струва си да изчакате до декември, за да посетите Шри Ланка.

Loading

  • Какви дестинации предпочитате?

    • Морски
    • Планински

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Короната

Пети сезон на „Короната“: разводът на Чарлз и Даяна и трагичната ѝ смърт

март

Март – месецът с характер