in

Най-добрите добавки и витамини за отслабване

добавки

Ако сте опитвали нещо като диета със сок от грейпфрут, диета със зелева супа, диета с бебешка храна, прочистване или детоксикация, вероятно знаете, че модните диети всъщност не работят. Най-ефективната стратегия за отслабване е да ядете по-малко и да се движите повече. Направете това и ще започнете да виждате как ще започнете да сваляте килограми. Помислете и за хранителни добавки, които ще ви помогнат да се справите с дефицитите на витамини и минерали, които получавате от храната. Недостигът на някои витамини и минерали може да саботира вашите усилия за отслабване.

Добави за щитовидна жлеза

За хората с понижена функция на щитовидната жлеза може да бъде предизвикателство да се борят с килограмите. Йодът е необходим за производството на хормони на щитовидната жлеза. Ако не получавате достатъчно от него, тялото ви не може да произвежда достатъчно хормони и щитовидната жлеза не може да контролира метаболизма ви и много други важни процеси в тялото.

Твърде много йод може да причини проблеми, включително възпаление на щитовидната жлеза и рак на щитовидната жлеза

Фибри

Допълването на вашата диета с фибри може да ви помогне да ядете по-малко, да потушите глада и да отслабнете. Увеличете фибрите в диетата си, като ядете повече пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци – ето начини да получите повече фибри в диетата си, без дори да опитвате. Фибрите имат и други ползи за здравето като превенция на рак на дебелото черво.

Витамин D

Ниските нива на витамин D са свързани с множество здравословни проблеми и състояния, а затлъстяването е в този списък. Може да имате ниско съдържание на този изключително важен витамин и дори да не го знаете. Проучване от 2018 г., публикувано в International Journal of Preventive Medicine, установява, че жените с наднормено тегло или затлъстяване, които са приемали добавки с витамин D в продължение на шест седмици, са загубили повече тегло от жените, които не са получавали добавки като част от проучването. Най-добрият начин да видите дали имате дефицит е да накарате Вашия лекар да провери кръвните ви нива. Приемането на добавки може да доведе до подобрение на тези симптоми и като цяло може да подпомогне загубата на тегло индиректно.

Желязо

Желязото се намира във вашите червени кръвни клетки или хемоглобина и тези клетки транспортират кислород до останалата част от тялото ви. Ако нямате достатъчно желязо или червени кръвни клетки, вие не доставяте кислород там, където е необходим, и това може да причини умора и други симптоми, които ви затрудняват да бъдете физически активни. Но ако нямате установен дефицит на желязо, не приемайте добавки с желязо. Твърде много желязо е рисковано и може да увреди органите ви. Мъжете се нуждаят от 8 mg желязо на ден, а жените се нуждаят от 18 mg дневно.

Карнитин

Карнитинът е общият термин за редица съединения, които включват L-карнитин. Карнитинът е аминокиселина, която пренася мастните киселини през клетките на тялото и ги хвърля в метаболитна пещ, където изгарят мазнини, вместо да ги съхраняват. Карнитинът може да доведе до „умерено намаляване на телесното тегло“. Страничните ефекти могат да включват гадене, повръщане, диария, спазми и миризма на „риба“. Препоръчителната доза е да се приемат на поне 500 до 1000 mg l-карнитин на ден.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

крем

Защо е важно да използвате нощен крем

Исак-Нютон

Коя е ябълката, доказала най-голямата сила на земното кълбо?