in

Защо е важно да използвате нощен крем

крем

Ако не използвате нощен крем преди лягане, вероятно не знаете за ползите от нощните кремове. Те са много полезни за вашата кожа. Нощен крем с добро качество подобрява кожата ви и помага за нейното успокояване, възстановяване и подмладяване.

Обикновено кожата абсорбира активните съставки по-добре през нощта, отколкото през деня. Силата на регенерация на кожата е по-висока когато спите. Нощният крем почиства лицето от замърсявания, обновява клетките на лицето и предпазва тъканите от увреждане. Той поддържа кожата подхранена и помага за възстановяване на увредените клетки.

Нощният крем играе важна роля в грижата за кожата

Той подпомага възстановяването на клетките и подхранва кожата. Също така овлажнява сухите части на лицето и то остава хидратирано. Нощният крем помага за по-доброто кръвообращение и повишава колагена в кожата ви. Той спомага и за намаляването на бръчките и другите линии по лицето и предпазва кожата от увисване, правейки я мека и еластична.

Изборът на правилния нощен крем, който подхожда на вашия тип кожа, е от решаващо значение. Когато избирате нощен крем трябва да обърнете внимание на няколко неща:

  • Уверете се, че кремът не е твърде плътен, за да не запушите порите си и да може кожата ви да диша;
  • Хубаво е да избирате крем без аромати, който е хипоалергичен;
  • Когато избирате нощен крем, обърнете внимание на съставките. Едни от най-подходящите са витамин C, витамин E, витамин A, розово масло, алое, ретинол, колаген, антиоксиданти, жасмин, аминокиселини, мед, масло от жожоба, розово масло и други.

Как да използвате нощен крем върху лицето си:

Първо измийте лицето си добре с нежен почистващ гел или мицеларна вода. Сложете малко количество крем върху пръста си и го намажете върху лицето с кръгови движения. Не нанасяйте нощен крем върху клепачите.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Зад кулисите на „Ана Каренина“ – истините за Толстой

добавки

Най-добрите добавки и витамини за отслабване