in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

Красивите замъци на Неапол

В древни времена, Неапол е наричан „градът на 7-те замъка“, защото по онова време е бил единственият град, заобиколен от всичките си страни със замъци. Седемте замъка са Castel dell’Ovo, Castel Nuovo, Castel Sant’Elmo, Castel Capuano, Castello del Carmine, Castello di Nisida и Forte di Vigliena. Замъците са разположени по такъв начин, че да осигуряват пълна защита на града. Не всички замъци са се запазили във вида, в който са били, но някои са все още толкова величествени и си струва да бъдат посетени.

 

Замъкът Нуово

Строежът на този замък започва през 1279 г. по искане на Карло I Д’Ангио. Тогава столицата на кралството била преместена от Палермо в Неапол. След ремонтните дейности, поръчани от Алфонсо Арагонски, замъкът-дворец се превръща в модерна крепост и изглежда по същия начин, по който изглежда сега. Тогава му дават името Castel Nuovo, затова замъкът е известен с две имена „Maschio Angioino“(така се е казвал преди ремонтните дейности) и „Castel Nuovo“. Замъкът Нуово е един от символите на града. Входът за този замък е 6 евро.

 

Кастел дел Ово

Кастел дел Ово е най-старият замък в града и има интересна история. Легендата разказва, че римският поет Вергилий е поставил яйце, затворено в малка клетка, в основите на замъка и казал „Градът ще бъде в безопасност, докато яйцето не се счупи.“

Замъкът е разположен на краибрежието и гледката, която се открива от терасата, е невероятна. Входът е безплатен, а вътре в замъка има няколко музея. До този замък има много приятна алея за разходки покрай морето.

 

Кралският дворец „Каподимонте“

Кралският дворец е построен от крал Карло ди Борбоне и е заобиколен от приказна градина, тъй като ботаниката е била негова страст. На първия етаж можете да видите Кралския апартамент и известните порцелани (като чаши, чайници и чинии с миниатюрни пейзажи), а на втория и третия етаж има Неаполитанската галерия, няколко произведения на изкуството от 1800-те години и няколко шедьоври на съвременното изкуство.

  • Коя забележителност ви допадна най-много?

    View of coastline in Naples
    • Замъкът Нуово
    • Кастел дел Ово
    • Кралският дворец „Каподимонте“

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Историята на легендарния влак „Ориент Експрес“

Лавандулата – красиво растение с безброй приложения