in

Как да бъдем по-енергични и жизнени чрез храната

Начинът ни на живот и подходът ни към грижата за здравето се разведоха с природата и започнаха да разчитат на възможността ни да използваме науката и технологиите срещу нея – нашата собствена физическа природа и естествения свят, в който живеем. Днес ние можем чрез науката и технологиите да си сътрудничим с природата. Ние самите сме част от нея и истинската грижа за здравето в бъдеще ще трябва да започва с признанието и пълното приемане на този факт. Докато продължаваме да говорим и мислим за здравето като за война с природата, ние ще се борим срещу собствената си плът и ще режем клона, на който стоим. В крайна сметка губещите ще сме ние. Това се вижда най-ясно при войната ни срещу патогените. Време е да станем приятели с микробите, които живеят навсякъде около нас и в нас.

Мнението и съветите са на д-р Хироми Шиния (1935-2021) – лекар, визионер и изобретател на превърналата се в стандарт техника на слабоинвазивната колоноскопска полипектомия. През своята десетилетна лекарска практика той е професор по хирургия в Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“, ръководител на ендоскопското отделение в болницата „Бет Израел“ в Ню Йорк, както и съветник за болницата „Маеда“ и гастроентерологичната клиника „Хандзомон“ в Япония. Любопитен, образователен и с лесни за изпълнение препоръки, наръчникът му „Микробният фактор“ е полезен, защото ни учи на изкуството да познаваме собственото си тяло, да му отговаряме и да се вслушваме в нуждите му. В книгата могат да се открият отговори на въпросите – защо някои от най-популярните съвети за хранене не просто не работят, а и вредят на тялото ни, какъв е ключът към естествения имунитет, какво е добре да се яде и какво не, защо е важно да пием „добра“ вода и защо преценката ни за микроорганизмите като добри и лоши е подвеждаща.

Разглеждайки способността на клетките в човешкия организъм да се защитават и пречистват, японско-американският гастроентеролог обяснява как трилионите бактерии, които живеят в нас, могат да бъдат използвани в наша полза. На базата на професионалния си опит и богатите си знания за нашите тела и как те функционират, специалистът предлага предлага нов начин на хранене и живот, наречен Шиния Биозим – който да ни запази здрави, като намали до минимум нуждата ни от лекарска помощ. Състоящ се от 7 главни точки, здравният метод на д-р Шиния комбинира добрата диета с адекватната почивка, умерената физическа натовареност и позитивното мислене и разкрива тайните на здравите черва, здравата кръв и бликащите от енергия клетки. Той обръща внимание именно на храната като първоизточник на енергия и на достъпен и разбираем език ни запознава с микровселената на собствените ни черва – и ежедневното ѝ влияние върху нашето здраве.

„Ти си това, което ядеш“ е фраза, която всички сме чували безброй пъти, но в ежедневието си сякаш приемаме повече като клише, отколкото като работеща формула, която да спазваме.С развитието на модерната медицина сме свикнали да търсим решението на всеки здравословен проблем в съответните медикаменти, с които най-бързо и ефективно да го преборим. Но какво ако, вместо към болестите, насочим вниманието си първо към здравето? И как можем да запазим жизнеността и енергията си през целия си живот? Един нов модел на човешкото здраве трябва да започне с ново виждане за нас и нашето място в природата. Нашите тела са също една екологична система и са съществена част от Земята, на която живеем.

 

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Цветя

Знаете ли че…растенията правят музика

Албиносите – какво (не)знаем за тях