in

Емблематичната чанта Speedy на Louis Vuitton

Снимка: louisvuitton.com
Снимка: louisvuitton.com

Когато чуете Louis Vuitton, кое е първото нещо, което ви идва на ум? За много хора определено това е чантата Speedy, която се предлага в бутиците на марката още от дебюта си през 30-те години. Тази чанта успя да надхвърли сезоните и тенденциите, а редица фенове на марката я имат в гардероба си с колекционерска цел.

Speedy се появява за първи път като просторна дамска чанта, предназначена за ежедневна употреба, благодарение на своята форма и разпределение. Към днешна дата се предлага в голямо разнообразие от цветове и размери.

Снимка: louisvuitton.com
Снимка: louisvuitton.com

Какво прави Speedy икона? 

Може би това е формата. Онова бъчвообразно тяло, което никога не се промени или дръжките, които се изработват от чиста кожа „vachetta“. През годините чантата се предлагаше в най-различни вариации – от класическия монограм на Louis Vuitton до карираните шарки с покритие Damier Azur и Damier Ebene, които направиха чантата разпознаваема отдалеч.

Снимка: louisvuitton.com
Снимка: louisvuitton.com

Speedy се предлага в няколко размера (Speedy 25, Speedy 30, Speedy 35 и Speedy 40). С течение на времето бе добавена и презрамка за рамо Speedy Bandoulière, отново в четири размера. Съвсем наскоро марката пусна Nano Speedy (едва 16 см), Speedy 20 и Speedy 22.

Снимка: louisvuitton.com
Снимка: louisvuitton.com

Цените на модела започват от 1320 долара за Nano Speedy, която се предлага в класическото за марката покритие със светли дръжки. Louis Vuitton предлага и персонализирани чанти, които могат да бъдат с инициали на клиента, както и избор на шарка и цветове.

Loading

  • Харесвате ли чантата Speedy?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Instagram

Игнажден – началото на прехода между старата и новата година

Зелник с кисело зеле