in

Виена подарява незабравима нощ във Виенското колело

виенско колело

Една от гондолите на Виенското колело в австрийската столица се превръща в уникална хотелска стая, в която не може да си направите резервация, тъй като ще съществува само няколко нощи. Инициативата е по случай 125-годишния юбилей от създаването на виенското колело.

Изживяването не може да бъде купено с пари, а спечелено и в надпреварата може да участва всеки, от всяка точка на планетата. Печелившият получава безплатно пътуване със самолет и три нощувки за двама души в периода 23 – 26 юни.

виенско колело

Победителят също така може да избира дали Виенското колело да се върти през нощта или да остане на определено място. През цялото време той ще има връзка с персонала, тъй като ако се наложи да отиде до тоалетна, гостите трябва да бъдат свалени, защото „хотелската стая“ не притежава такава.

Освен, че ще се наслади на прекрасната гледка от Виенското колело за една нощ, късметлията получава и две нощувки във волиерата на хотел „Супербуде“, гала вечеря в един от ресторантите на Пратера и вечеря с тристепенно меню в един от гурме вагоните на колелото.

виенско колело

След нощувката във вагон 28, елементите от плаващата „хотелска стая“ ще бъдат преместени във фоайето на хотел „Супербуде“, а специално проектираното легло там ще се превърне в канапе.

Най-старата конструкция в света

Виенското колело е с най-старата конструкция в света, запазена до днес. То е построено през 1897 г. по повод 50-годишнината от коронацията на император Франц Йозеф като монтажът е завършен на 25 юни, а тържественото откриване е било на 3 юли.

Точно между тези две дати е заключена една седмица с най-разнообразни прояви по повод годишнината, а чрез театрална възстановка всички посетители ще се потопят в точно пресъздадената обстановка от 1897 г. и следващите епохи, и ще се „срещнат“ със свързани с колелото исторически личности като император Франц-Йозеф, дизайнерът Уолтър Басет, Зигмунд Фройд, Роми Шнайдер или Фалко.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ако не вярваме в щастливата развръзка, няма да се справим с живота

Остров Антипаксос

Антипаксос- най-малкият от Йонийските острови