in

Антипаксос- най-малкият от Йонийските острови

Остров Антипаксос

Антипаксос е един от най-малките гръцки острови, но е изключително красив. С тюркоазените си води и белия пясък, Антипаксос не отстъпва по нищо на красивите карибски плажове.

Антипаксос е малък остров, разположен само на 3 км южно от Паксос. Морето около острова е изключително чисто и с красиви тюркоазени води. Плажовете, които са разположени на Антипаксос, пък са едни от най-добрите места за плуване в Йонийско море. Уникалният цвят на водата се дължи на комбинация от хранителни вещества в морето, дълбочината на водата, приливите и отливите, преобладаващите ветрове и онзи прекрасен бял пясък…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌟🌟🌟Divineingreece 🌟🌟🌟 (@divineingreece)

Другият чар на този гръцки остров е, че целият е покрит с лозя и растителност. Местните жители, които са по-малко от 100 души, изключително много се гордеят с местното си вино. Това вино може да бъде намерено в някои магазини на остров Паксос, така че задължително го опитайте, ако посетите тези очарователни гръцки острови.

Остров Антипаксос

Малкият гръцки остров е с площ 5 км², но ако търсите спокойствие и почивка в истинския смисъл на думата, ще бъдете очаровани от това райско кътче.

Въпреки че островът е изключително малък и не особено населен, има малки симпатични таверни, в които можете да се храните, както и разнообразни активности, с които да разнообразите престоя си.

Имайте предвид, че е по-добра идея да отседнете на остров Паксос и да посещавате Антипаксос само за разходки и плажуване. На Антипаксос няма магазин, а няма и хотели. Има няколко места, в които можете да отседнете, но не са хотелите, които си представяте. Таверните обикновено работят само около обяд и всички тези неща могат да ви причинят известен дискомфорт.

Ако отседнете на остров Паксос, можете да се придвижвате до малкия остров с лодка, което няма да бъде проблем, тъй като разстоянието между тях е само 3 км. В отсядането на Антипаксос има някакъв чар, но определено не е за всеки.

По кое време на годината да посетите остров Антипаксос?

Активният сезон на остров Антипаксос е от началото на месец май до края на месец септември. Като се има предвид колко тих и спокоен е островът през този период, вероятно ако го посетите извън туристическия сезон, абсолютно нищо няма да работи и едва ли ще има повече от 30 души на целия остров.

Въпреки това, ако сте от пътешествениците, които обичат да експериментират, посещаването на остров Антипаксос извън сезона може да ви се стори вълнуващо приключение.

Какво можете да правите на Антипаксос?

Шнорхелинг

Водата там е удивително чиста. Поради тази причина плуването е изключително приятно. Шнорхелингът също е много популярна активност, тъй като видимостта е много добра в кристално чистите води на Йонийско море.

Гмуркане

На Антипаксос няма водолазен център, но можете да отидете до близкия остров Даскалио, който е разположен на около 900 метра от Антипаксос. Другият вариант е да посетите един от двата центъра за гмуркане на остров Паксос. Има много интересни неща, които можете да видите под водата, така че ако обичате да се гмуркате, задължително го направете.

Разходки

Островът е изключително малък и няма достатъчно място за дълги преходи, но разходката по брега и небрежното катерене по скалите е много приятно. Когато се разхождате по Антипаксос обаче трябва да бъдете много внимателни, тъй като някои скали са много остри.

Loading

  • Посещавали ли сте островите Паксос и Антипаксос?

    Паксос
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

виенско колело

Виена подарява незабравима нощ във Виенското колело

Лимоново пиле

Лимоново пиле с картофи и моркови