in

Веган шоколадов пудинг с авокадо

Веган пудинг

Веган десертите не отстъпват по нищо на обикновените такива, които съдържат животински продукти. Вкусни са, приготвят се лесно, защото обикновено не се пекат, и са много по-полезни.

Обикновено свързваме авокадото със солени ястия, но всъщност то е страхотно допълнение към някои веган десерти. Авокадото може да бъде заместител на маслото, придава много приятна текстура на десерта, а вкусът му почти не се усеща.

Този веган шоколадов пудинг изисква много малко продукти, приготвя се бързо и лесно, и е подходящ както за десерт, така и за закуска. Също така е подходящ за хората, следващи палео диетата. Рецептата е за 2 порции.

Необходими продукти:

  • 1 авокадо
  • 2 банана
  • 2-3 с. л. кленов сироп
  • 4 с. л. какао на прах
  • какаови зърна

Начин на приготвяне:

Важно е авокадото да е добре узряло, както и бананите. Ако са прекалено зелени, няма да постигнете нужната текстура на десерта.

Сложете обеленото авокадо, един банан и половината от втория, какаото на прах и кленовия сироп.

Блендирайте до получаване на гладка смес.

Оставете пудинга в хладилника за около час.

Преди да сервирате своя веган десерт, добавете малко какаови зърна и нарежете останалия банан отгоре.

  • Опитвали ли сте десерт с авокадо?

    Десерт с авокадо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

развод

Щастливо разведени? Мисията (не)възможна

99-ти рожден ден

Пердаздефогу – градче, обитавано от столетници