in

Веган шоколадов пудинг с авокадо

Веган пудинг

Веган десертите не отстъпват по нищо на обикновените такива, които съдържат животински продукти. Вкусни са, приготвят се лесно, защото обикновено не се пекат, и са много по-полезни.

Обикновено свързваме авокадото със солени ястия, но всъщност то е страхотно допълнение към някои веган десерти. Авокадото може да бъде заместител на маслото, придава много приятна текстура на десерта, а вкусът му почти не се усеща.

Този веган шоколадов пудинг изисква много малко продукти, приготвя се бързо и лесно, и е подходящ както за десерт, така и за закуска. Също така е подходящ за хората, следващи палео диетата. Рецептата е за 2 порции.

Необходими продукти:

  • 1 авокадо
  • 2 банана
  • 2-3 с. л. кленов сироп
  • 4 с. л. какао на прах
  • какаови зърна

Начин на приготвяне:

Важно е авокадото да е добре узряло, както и бананите. Ако са прекалено зелени, няма да постигнете нужната текстура на десерта.

Сложете обеленото авокадо, един банан и половината от втория, какаото на прах и кленовия сироп.

Блендирайте до получаване на гладка смес.

Оставете пудинга в хладилника за около час.

Преди да сервирате своя веган десерт, добавете малко какаови зърна и нарежете останалия банан отгоре.

  • Опитвали ли сте десерт с авокадо?

    Десерт с авокадо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

развод

Щастливо разведени? Мисията (не)възможна

99-ти рожден ден

Пердаздефогу – градче, обитавано от столетници