in

Веган къри с нахут и спанак

Kъри е общо наименование за голямо разнообразие от ястия, които съдържат подправката къри. Това са ястия от азиатската кухня, които са много ароматни и вкусни. В повечето случаи те са пикантни.

Въпреки че кърито е част от азиатската кухня, вече е широко разпространено ястие по целия свят. Има хиляди варианти на рецептата, като може да се използва месо, риба, зеленчуци, както и бобови растения.

Тази рецепта е за веган версия на ястието- къри с нахут и спанак. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 2 с. л. къри паста
  • 1 глава лук
  • 400 грама домати от консерва
  • 800 грама нахут от консерва
  • 250 грама спанак
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте къри пастата в голям тиган.

След това добавете нарязания на ситно лук и го запържете за няколко минути.

Добавете доматите и оставете на котлона, докато сосът се сгъсти.

Накрая добавете нахута, сол и черен пипер.

Свалете тигана от котлона, добавете измития и почистен спанак и разбъркайте.

Подправете с лимонов сок, добавете пресен магданоз и сервирайте.

Това къри може да се сервира и с бял ориз.

  • Харесвате ли азиатската кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

“Един уикенд на изток” – наши творци представят София в Париж

“Момиче А” – възможно ли е да останеш анонимен в свят с интернет