in

Агнешки кюфтета със сос от череши

Агнешки кюфтета

Агнешките кюфтета са малко по-нетрадиционни, но пък са много вкусни. Обикновено хората консумират предимно свинско, телешко и пилешко, и рядко хапват агнешко. То има малко по-особен вкус и не е за всеки, но ако обичате агнешко, задължително опитайте тези кюфтета.

Необходими продукти: 

  • 2 чаши череши (може и сушени)
  • 2 чаши гореща вода
  • 1 ч. л. канела
  • 1 кг агнешка плешка
  • 1/4 ч. олио
  • 2 глави лук
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 3 с. л. лимонов сок
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Накиснете черешите в гореща вода за поне 30 минути.

Месото трябва да бъде смляно, след което го овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и канела.

Омесете каймата и оформете малки кюфтета.

Загрейте олиото и изпържете кюфтетата. Ще бъдат готови бързо, тъй като са с малък размер.

Запъжете нарязания на ситно лук в малко олио. Добавете черешите и лимоновия сок и гответе около 10 минути.

Добавете кюфтетата към соса, оставете на котлона за още 5-6 минути.

Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.

  • Ядете ли агнешко месо?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тест: Имате ли логическо мислене?

книгата

„Книгата на изгубените имена“ разкрива документи, спасили хиляди еврейски деца