За тази кремообразна чеснова супа са ви нужни цели 4 глави чесън. Звучи малко стряскащо, но острият аромат на чесъна изчезва, когато той се изпече и придобива много мек и дори леко сладък вкус.
Тази супа е много вкусна и е чудесна за студените зимни вечери. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
- 4 глави чесън
- 2 с. л. зехтин
- 200 грама панчета или бекон
- 1 глава лук
- 4 ч. пилешки бульон
- 1/2 ч. настърган пармезан
- 2 ч. кейл
- 1 ч. сметана за готвене
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на главите чесън, така че всички скилидки да се разкрият.
Полейте ги със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и ги сложете върху алуминиево фолио, като направите „паничка“ за всяка глава чесън. Идеята е сокът да не изтече в тавата.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.
Запържете панчетата или бекона за няколко минути. Извадете месото и в същата мазнина запържете нарязания на ситно лук.
Когато чесънът изстине напълно, махнете люспите и го сложете в блендера, заедно с бульона и запържения лук.
Върнете супата на котлона, добавете нарязания на ситно кейл и настъргания пармезан. Оставете да заври, след което изключете котлона и добавете сметаната. Отгоре добавете запържения бекон или панчета и сервирайте.
Сервирайте супата с франзела.
-
Обичате ли чесън?
-
Да
-
Не
-