in

Чеснова супа

За тази кремообразна чеснова супа са ви нужни цели 4 глави чесън. Звучи малко стряскащо, но острият аромат на чесъна изчезва, когато той се изпече и придобива много мек и дори леко сладък вкус.

Тази супа е много вкусна и е чудесна за студените зимни вечери. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 4 глави чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 200 грама панчета или бекон
  • 1 глава лук
  • 4 ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч. настърган пармезан
  • 2 ч. кейл
  • 1 ч. сметана за готвене
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрежете горната част на главите чесън, така че всички скилидки да се разкрият.

Полейте ги със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и ги сложете върху алуминиево фолио, като направите „паничка“ за всяка глава чесън. Идеята е сокът да не изтече в тавата.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.

Запържете панчетата или бекона за няколко минути. Извадете месото и в същата мазнина запържете нарязания на ситно лук.

Когато чесънът изстине напълно, махнете люспите и го сложете в блендера, заедно с бульона и запържения лук.

Върнете супата на котлона, добавете нарязания на ситно кейл и настъргания пармезан. Оставете да заври, след което изключете котлона и добавете сметаната. Отгоре добавете запържения бекон или панчета и сервирайте.

Сервирайте супата с франзела.

Loading

  • Обичате ли чесън?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

11 грижи, които трябва да полагате за кожата си след 40

„Сватби в къщата“ – поезия на бруталното всекидневие