Днес е Стефановден и по традиция се приготвя баница с месо и свинско с кисело зеле.
За баницата можете да използвате телешко месо или смес от свинско и телешко, според вашите предпочитания.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 500 грама кайма
- 1 глава лук
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Запържете лука в олио. След това добавете каймата и гответе, докато стане кафява на цвят.
Взимате по 2 кори, слагате съвсем малко мазнина, добавяте малко от плънката и завивате на руло.
Повторете това с всички кори и разпределете равномерно плънката.
Намажете баницата с малко мазнина и поръсете с вода преди да я сложите във фурната.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
След като извадите баницата от фурната не я пръскайте с вода, само я увийте с кърпа.
-
Спазвате ли традицията за приготвяне на баница с месо на Стефановден?
-
Да
-
Не
-