in

Баница с месо

Днес е Стефановден и по традиция се приготвя баница с месо и свинско с кисело зеле.

За баницата можете да използвате телешко месо или смес от свинско и телешко, според вашите предпочитания.

Необходими продукти: 

  • 1 пакет кори за баница
  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

Запържете лука в олио. След това добавете каймата и гответе, докато стане кафява на цвят.

Взимате по 2 кори, слагате съвсем малко мазнина, добавяте малко от плънката и завивате на руло.

Повторете това с всички кори и разпределете равномерно плънката.

Намажете баницата с малко мазнина и поръсете с вода преди да я сложите във фурната.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.

След като извадите баницата от фурната не я пръскайте с вода, само я увийте с кърпа.

Loading

  • Спазвате ли традицията за приготвяне на баница с месо на Стефановден?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 трика как да се обличате като италианка

Снимка: Хермес

„Съдружници по неволя“ – греховете ни накрая ни настигат