in

„Съдружници по неволя“ – греховете ни накрая ни настигат

Снимка: Хермес
Снимка: Хермес

Преди двайсет години четирима души се опитват да извършат перфектния обир. И почти успяват да се измъкнат с половин милион долара. Но на следващия ден всичко се обърква – един от тях влиза в болница, друг – в затвора, третият е убит, а на четвъртия му се разминава.

Ардън Максуел е дъщеря на мъжа, за когото всички предполагат, че е изчезнал заедно с парите от обира. И с кръв по ръцете. След дълги години в опити да избяга от миналото си тя се завръща в семейния дом в Тексас. Но Ардън не знае, че двама от съучастниците на баща ѝ все още живеят там. И следят всяко нейно движение.

Сандра Браун пише романа си случайно, след като става свидетел на четирима невероятни крадци, чийто самоназначен лидер определяше основните правила за партньорството им след кражбата. Тя решава да се насочи към езерото Кадо, разположено в североизточен Тексас, където според легендите наоколо живее неуловимите черни пантери Саскуоч.

Злодеят в книгата е Ръсти Дайл, егоистичен изверг, чиято корупция като окръжен прокурор е надмината само от неговата буйна омраза към Ледж Бърнет.

Ледж е бивш войник, който „може би е прекарал твърде много време на война, ако разбирате какво имам предвид“. Той се връща от мисия като награден герой. Но доблестта му по време на военната служба не изкупва престъпленията, които е извършил в младостта си.

Героинята, Ардън Максуел, се завръща в родния си град, търсейки отговори за изчезването на баща си двайсет години по-рано, но за нейно разочарование, тя удря на камък на всяка крачка… Особено виновен за това е Ледж.

Колкото повече разкрива за събитието, което е накарало баща ѝ да замине, толкова по-решителна става да стигне до истината. Нейното непрекъснато любопитство за „Голямата тайна“ задейства нежелано преразглеждане на две неразкрити престъпления, едното от които убийство, и нарушава слабото примирие между Ледж и неговия съперник, които сега отново си вдигат мерниците.

За автора:

Сандра Браун е автор на седемдесет и един бестселъра, влезли в класацията на „Ню Йорк Таймс“ и продадени в над 80 милиона екземпляра по цял свят. Тя е единственият писател, който е имал 3 заглавия в класацията по едно и също време. Пише професионално от 1981 година. Произведенията ѝ са преведени на 34 езика.

Писателката печели признанието на критиците, удостоили я с наградите Уелдънбукс и Далтън, с наградата на „Romance Writers of America“ за постижения в жанра, с отличителния знак на успеха на „American Business Women Associations“, с наградата за изключителни литературни постижения и наградата Ей Си Грийн.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Баница с месо

Общуването е изкуство, което може да се овладее