in

Al технологиите и театърът

Моноспектакълът „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?“ на Димитър Узунов, който ще видим и в главната роля, е забавен и увлекателен разказ за креативността на един от най-изявените и творчески умове на човечеството. Представлението разказва за принципите и причините, обуславящи гения му. А те се оказва, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката дейност. В представлението ще видите и нагледен пример за това как креативния човешки ум може да впрегне AI технологиите дори в разказването на любопитна и интересна история като този спектакъл.

Интерактивният мултидисциплинарен спектакъл, обединяващ изкуство и наука, ще се състои на 7-и март от 19:00 на сцена Дерида, (ул. „Цар Самуил“ 32). Текстът също е на Димитър Узунов, който обединява знанията и талантите на няколко популярни артисти и учени, които ще потопят публиката във фантастичния свят на физиката и ще я направят основен участник в действието. Автор на музиката е популярният и обичан музикант Никола Груев – Котарашки, видео сценографията е дело на изявения сценограф Никола Налбантов, който наскоро бе номиниран за наградата „Икар“, а научен консултант и гласът на изкуственият интелект Айни е едно от най-разпознаваемите лица от сферата на астрономията и астрофизиката у нас –  доц. д-р Владимир Божилов.

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да превърнат за един час всеки един от публиката в експерт по креативност. Готови ли сте да приемете предизвикателството и да се приготвите за бъдещето?

„Много хора смятат, че да си креативен е трудно и е талант, който само някои късметлии притежават по рождение. Съвременната наука доказва, че това не е така. Креативността и креативното мислене са умения, които успешно може да развие всеки един от нас“, споделя Димитър Узунов.

Част от екипа на „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час“ са още: актрисата Ванина Кондова (в ролята на женския изкуствен интелект); Елена Гамалова (визуална идентичност) и операторът Радостин Найденов.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

4.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Дистанционната работа – мода или необходимост: Съветите на Али и Тамара

Непознатият и колоритен народ на саамите