in

9 навика на богатите хора, които те не пренебрегват

успешните хора

Чудили ли сте се как успешните хора постигат своите цели и на какво се дължи успехът им? Със сигурност всеки от нас се е питал в един или друг момент. Има една стара поговорка, че късметът и подготовката винаги са предпоставка за успех.

Страхотна идея, мотивация, постоянство и малко късмет помагат, но повечето успешни хора споделят определени навици. Най-успешните хора се настройват за успех и се подготвят през цялото време. Те очакват късметът да ги намери и това обикновено се случва, пише изданието Enterpreneur. Ето 9 навика, които са помогнали на успешните хора да достигнат целите, които са си поставили:

1. Те се събуждат рано

Повечето успешни хора, сред които бившият американски президент Барак Обама, Ричард Брансън, Тим Кук, Лари Шулц и много други, са известни с това, че са ранобудни. Как това им помага да бъдат успешни? Ранобудните хора обичат да започват дните си преди всички останали. Те използват това време за себе си, правейки упражнения или план за деня, което ги кара да се чувстват по-активни и щастливи.

2. Те медитират

Грижата за тялото и ума чрез релаксация, упражнение и здравословно хранене, както и достатъчно сън, е всичко, от което се нуждаете, за да подобрите шансовете си за успех. Редица успешни хора го правят. Сред тях са Опра Уинфри, Рупърт Мърдок, Ръсел Симънс, Ариана Хъфингтън, Бил Форд и много други.

3. Те работят в екип

Успешните хора осъзнават важността и предимствата на работата в екип. Редица изследвания показват, че работата в екип помага за по-добри резултати на работното място и увеличава шанса за успех. Тя дава възможност на успешните хора да бъдат по-иновативни.

4. Не обичат да бездействат

Успешните хора не обичат бездействието и винаги намират какво да правят в свободното си време, което да бъде полезно за тях. Повечето предприемачи работят между 60-80 часа седмично за това, към което се стремят.

5. Те не гледат телевизия, а четат книги

67% от богатите хора гледат по-малко от един час телевизия на ден. Това пише авторът на книгата „Ежедневните навици на богатите хора“ Томас Карли. Според него едва 6% от тях гледат риалити предавания, докато 78% от бедните го правят. Също така 88% от богатите твърдят, че четат поне 30 минути на ден книги за самоусъвършенстване.

6. Те знаят кога да кажат не

„Разликата между успешните и наистина успешните хора е, че наистина успешните хора казват „не“ на почти всичко“, твърди Уорън Бъфет.

Успешните хора осъзнават, че когато казват „не“ на негативизма, допълнителната работа и дейности, които ще им изгубят времето, те могат да се съсредоточат върху повишаване на своята производителност. Ако казват „да“ на всичко, ще бъдат твърде разсеяни и няма да свършат задачите, които наистина трябва да бъдат изпълнени.

7. Те си планират деня предварително

Успешните хора правят план на деня си предишната вечер и определят приоритетите си за следващия ден. Те номерират задачите и обозначават кои от тях са най-важни.

8. Те управляват парите си

Успешните хора са достигнали ниво, което им позволява да управляват добре финансите си. Те инвестират разумно, търсят нови възможности и заделят средства за спешни случаи. Те са по-щедри и са готови да даряват, когато някои има нужда от помощ.

9. Те си поставят цели и ги визуализират

Успешните хора редовно записват своите цели, планове или визии за това как трябва да се случат нещата. Те правят това предишната вечер или рано сутрин, за да са готови да се справят с предизвикателствата, които ги очакват през деня.

Вижте още:

10 правила за спестяване на пари, които богатите хора следват

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Balenciaga

Ким Кардашиян – едно от новите лица на Balenciaga

вражалец

За вярата в един „Вражалец“