in

8 неща, които не бива да правите в самолет

Самолет

Когато пътуваме със самолет, автобус, влак или друго превозно средство, в което има и други хора, трябва да се съобразяваме с тях. Има правила, които всички трябва да спазват, за да не пречат на околните. Пътуването със самолет е стресиращо за някои хора, така че не е необходимо да правим преживяването още по-неприятно, като се държим не както трябва. Независимо дали ще пътувате със самолет за първи път или се придвижвате по този начин често, има някои неща, които трябва да знаете относно поведението ви в самолета.

Ето 8 неща, които не бива да правите в самолет:

1. Не заставайте на опашка пред тоалетната

Самолет

Навикът на хората да се редят на опашка пред тоалетната в самолета е много неприятен. По този начин причинявате дискомфорт на пътниците, чиито седалки са в близост до тоалетната. Останете на мястото си и наблюдавайте тоалетната. Когато се освободи, просто станете и отидете. Предвид ситуацията с COVID-19 не е препоръчително да се редите на опашка с други хора.

2. Не заспивайте, ако знаете, че хъркате

Спане самолет

Би било много неприятно за хората в самолета, ако заспите и започнете да хъркате силно. Факт е, че хъркането е нещо, което не можем да контролираме, но ако знаете, че хъркате, по-добре не заспивайте по време на полета.

3. Избягвайте алкохолните напитки

Алкохол самолет

Алкохолът дехидратира тялото, а разреденият въздух в самолета прави ефекта на алкохола още по-силен. Важно е да знаете това, за да не прекалите с количеството. Едно питие няма да ви навреди, но най-добрият вариант е изобщо да не консумирате алкохол по време на полет.

4. Не внасяйте храна в самолета

Храна самолет

Не е препоръчително да носите храна със себе си. Допустимо е да носите някакви опаковани храни в ръчния си багаж, но е най-добре да си поръчате храна в самолета, ако огладнеете по време на полета. Ако носите храна със силен аромат, може да причините дискомфорт на хората около вас.

5. Използвайте слушалки

Слушалки

Често слушаме музика или гледаме филми по време на полет, особено ако се налага да прекараме дълги часове в самолета. Хората около вас обаче не са длъжни да слушат това, което вие слушате, така че използвайте слушалки. Опитвайте се да не вдигате много шум, когато се возите в самолет.

6. Не докосвайте стюардесите

Стюардеса

Ако имате нужда от нещо, използвайте бутона, за да извикате стюардесата. Не е редно да викате или да докосвате стюардесите. В никакъв случай не навлизайте в личното пространство на екипажа.

7. Пътувайте подготвени

Самолет

Добре е да бъдете подготвени за полета. Носете си връхна дреха, в случай, че ви стане студено. Добре е да имате и книга или устройство, на което да слушате музика, за да бъдете подготвени за всяка ситуация.

Дори да не сте се подготвили и да има нещо, което не ви харесва, опитайте да не мрънкате и да не се оплаквате по време на целия полет, защото хората около вас не са длъжни да ви слушат.

Това са елементарни правила, които всеки трябва да спазва, за да осигури по-приятно пътуване както за себе си, така и за околните.

  • Спазвате ли тези правила, когато пътувате със самолет?

    Пътник в самолет
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

-1 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приют

Странният случай на първия приют за бездомни хора

10 любопитни факта за Микеланджело