in

7 филма, които напомнят за детството ни

Семейни филми
Снимки: Instagram

Всеки е гледал различни филми през детството и тийнейджърството си, но има някои вечни заглавия от 90-те и 2000-те години, които пораждат носталгични чувства в повечето от нас.

Въпреки че вероятно сте гледали всеки филм от този списък по няколко пъти, ще ви се прииска да ги изгледате отново.

Припомнете си 7 страхотни семейни филма от тези години:

1. „Капан за родители“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE TIME ⚡ (@thetimeofficiall)

Ани и Хали са близначки, които са разделени още при раждането си. Едното момиче живее с баща си, другото с майка си и двете не се познават. Близо 12 години по-късно случайно попадат на един и същи лагер. Двете не се харесват и правят много бели, но накрая осъзнават, че са близначки.

Двете момичета имат план- да се разменят, за да може и двете да се запознаят с другия си родител. Ани и Хали решават да срещнат родителите си и да се опитат да ги накарат да се съберат. Баща им, Ник, е сгоден за жена на име Меридит, която се превръща в мишена на двете близначки.

Накрая родителите на Ани и Хали осъзнават, че имат чувства един към друг, семейството се събира и има щастлив финал на филма.

2. „Нощ в музея“

Нощ в музея е един от най-интересните и забавни фентъзи филми. Главният герой, Лари Дейли, е назначен за пазач в музей.

Скоро обаче Лари разбира, че ескпонатите в музея оживяват след залез слънце.

Пазачът се спрятелява с всички тях- римски войници, скелет на тиранозавър, малка маймунка и други.

Филмът е изпълнен със страхотни ефекти и предизвиква много смях.

„Нощ в музея“ излиза през 2006 година, а по-късно се появяват още 2 филма- „Нощ в музея 2: Битката за Смитсониан“ и „Нощ в музея 3: Тайната на гробницата“.

3. „Лизи Макгуайър: Поп звезда“

Този филм е продукция на Дисни и става любим на всеки тийнейджър през 2003 година.

Във филма ставаме свидетели на приключенията на симпатичната Лизи Макгуайър, която отива на екскурзия в Италия, заедно с приятели си Гордо, Кейти и Итън, и съучениците си.

Когато пристига в Италия, Лизи се превръща от обикновена тийнейджърка в поп звезда, след като е объркана с Изабела, истинска поп звезда и бивша приятелка на Паоло. Лизи хлътва по красивия италианец, а родителите ѝ и брат ѝ хващат първия полет за Италия, след като разбират какво се случва.

4. „Таткова градина“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fictionfan134

Таткова градина е филм, който гарантира час и половина непрестанен смях. Чарли и Фил са рекламни специалисти, които нямат много време да се грижат за децата си. Двамата обаче губят работата си и се налага да останат вкъщи с децата.

След като успяват да се справят с отглеждането на децата, на Чарли и Фил им идва гениална идея- да започнат да се грижат за повече деца. Впоследствие се оказва, че не е толкова лесно, колкото са си мислели…

5. „Историята на Пепеляшка“

„Историята на Пепеляшка“ е модерен прочит на добре познатата ни приказка. В главните роли в тази романтична комедия са Хилари Дъф и Чад Майкъл Мъри.

Сам има тежко детство, баща ѝ умира и тя трябва да живее с мащехата си и двете ѝ дъщери. Тя започва да си пише с непознато момче, което впоследствие се оказва най-популярното момче в училището.

Двамата танцуват на училищния бал, но Сам бърза да се върне в закусвалнята на мащехата си, преди тя да е разбрала, че е отишла на танците. В бързината изпуска телефона си, а Остин тръгва да търси своята Пепеляшка.

6. „Бебето беглец“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Totally 90s (@totally_90s)

Едва ли има човек, който не е гледал „Бебето беглец“. Този филм от 1994 година е абсолютна класика и ни показва приключенията на бебе Бинк, което се скита съвсем само из града.

Родителите предлагат голяма награда за намирането на детето им и трима престъпници са твърдо решени да вземат парите. Те тръгват по следите на бебето, но то винаги е една крачка пред тях.

Бебето беглец посещава удивителни места и вижда забележителни неща, а филмът е много забавен.

7. „Стюарт Литъл“

„Стюарт Литъл“ е забавен семеен филм с изключително сладък главен герой.

Господин и госпожа Литъл се влюбват в малко бяло мишле на име Стюарт и го осиновяват, но на синът им Джордж му е трудно да свикне с мисълта, че си има братче, което е мъничко и пухкаво. Котаракът Сноубел пък е направо ужасен от мисълта и иска да се отърве от Стюарт възможно по-скоро.

Филмът показва приключенията на необичайното семейство и е много забавен.

 • Кой от тези филми харесвате най-много?

  • „Стюарт Литъл“ 
  • „Бебето беглец“
  • „Историята на Пепеляшка“
  • „Таткова градина“
  • „Лизи Макгуайър: Поп звезда“
  • „Нощ в музея“
  • „Капан за родители“

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

лимончело

Лимончело – най-известният ликьор в Италия

Енергийни топчета

Енергийни топчета с шамфъстък и фурми