in

7 трика за опаковане на багаж

Опаковане багаж

Пътуването е едно от най-приятните занимания, но организирането на почивка не е лесна работа. Трябва да се помисли за пътя и престоя, трябва да се направи план и правилно разпределяне на времето, трябва да се следят изискванията относно сертификати, тестове и всички други „екстри“, които се появиха, откакто има ковид. Опаковането на багажа е последната неприятна задача, която трябва да свършим, преди да се отдадем на почивка и забавления на мястото, което сме решили да посетим.

Що се отнася до багажа, обикновено има 2 варианта. Или не сме взели нещата, от които имаме нужда, или сме взели твърде много багаж и куфарът е ужасно тежък. Ако пътувате със самолет, излишният багаж трябва да бъде доплатен, което не е особено приятно.

Има някои трикове, които можете да използвате, за да сте сигурни, че сте взели точното количество дрехи, козметика и други вещи. Ето 7 трика, които можете да използвате при следващото стягане на куфарите:

1. Вземете по-малко дрехи и помислете как можете да ги перете

Пране на ръка

Дори ако планирате едномесечно пътуване, вземете дрехи, които биха ви стигнали за една седмица. Където и да отивате, би трябвало да можете да изперете дрехите си по някакъв начин. Дори на мястото да няма пералня, винаги можете да изперете дрехите на ръка и да изсъхнат за няколко дни. Ако вземете различен тоалет за всеки ден от престоя, едва ли ще можете да се справите само с един куфар.

2. Изберете един основен цвят и се придържайте към него

Бели дрехи

Когато подбирате дрехите, които ще вземете, изберете един основен цвят- черно, бяло, сиво, бежово, и се придържайте към него. Дрехите, които са в една и съща цветова гама могат лесно да се комбинират и по този начин ще имате по-малко неща в куфара си. Не е нужно да жертвате стила си в името на по-лек багаж, можете да вземете различни аксесоари, които заемат по-малко място, а имат способността да направят всеки аутфит стилен и уникален.

3. Не взимайте повече от 3 чифта обувки

Куфар обувки

В женския гардероб всеки тоалет си има обувки, които му подхождат, но истината е, че носенето на различен чифт обувки за всяка дреха е абсолютно ненужно и недобре оползотворено пространство в куфара. Три чифта обувки в по-универсални цветове са абсолютно достатъчни за едно пътуване. Вземете различни типове обувки, например едни спортни, едни на ток и сандали/ботуши, според сезона. Винаги опаковайте обувките в отделни торбички, преди да ги сложите в куфара, за да не изцапат останалата част от багажа ви и ги слагайте в долната част, близо до колелата, за да балансирате тежестта.

4. Използвайте планер

Планер багаж

Може да ви прозвучи странно, но планирането на тоалетите за престоя и съставянето на списък ще ви бъде много полезно. Планирайте тоалетите си за всеки ден, всяко събитие или дейност, която ще извършвате по време на пътуването. Този навик има няколко ползи. Първо няма да забравите нищо, тъй като ще проверите по списъка дали сте взели всичко. На второ място няма да губите време в чудене какво да облечете по време на почивката си, тъй като ще имате предварителен план за всеки ден. И накрая, след като се върнете от пътуването, можете да проверите кои от дрехите сте носили и кои не. По този начин ще знаете кои са излишните неща, които да не взимате при следващото си пътуване.

5. Придържайте се към съотношение на дрехите

Опаковане багаж

Един много интересен трик е да следвате съотношение на различните видове дрехи. Много е полезно например да взимате 3 горни дрехи за всеки панталон или пола. Както и един чифт обувки за 3 тоалета. Съотношението 3:1 върши чудесна работа. Изпробвайте го при следващото си пътуване. А и когато смените блузата или обувките, имате съвсем нов и различен тоалет, въпреки че сте със същите дънки или панталон.

6. Трябва да знаете кои дрехи можете да навиете на руло и кои трябва да сгънете

Сгъване дрехи

Навиването на дрехите на руло може да спести много място в куфара, но когато правите това, трябва да вземете предвид материите на дрехите. Ако навиете памучна дреха на руло тя ще се намачка и няма да можете да я облечете без да я изгладите. Когато става въпрос за дрехи от синтетични материи, навиването е по-добрият избор, тъй като така ще заемат много по-малко място, а тези материи не се мачкат.

7. Използвайте опаковъчни кубчета и компресионни торби

Багаж

Опаковъчните кубчета са много популярен аксесоар за пътуване. Представляват торбички от плат, които имат формата на куб. Идеята е да разделяте багажа си, тоест в един от тези кубове да са дънките ви, в друг блузите, в трети бельото и т.н. Има и такива, при които се изтегля въздухът и заемат по-малко място в куфара.

Друг вариант за пестене на място са компресионните торбички. Те са найлонови торби, от които също се издърпва въздуха и дрехите намаляват обема си значително. Ако пътувате през зимата и трябва да носите обемни якета и пуловери, тези торбички ще свършат чудесна работа за вашия багаж.

  • Успявате ли да вземете точното количество багаж?

    Багаж
    • Не, винаги нося повече от необходимото
    • Не, винаги дрехите не ми достигат
    • Да, успявам да взема точно толкова неща, колкото ми трябват

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чърчил и филмовият магнат

Уинстън Чърчил – сценарист не само в голямата политика

Бананови мъфини

Бананови мъфини с натрошен шоколад