in

7 неща, които винаги трябва да правите в понеделник

Понеделник

Въпреки че понеделник не е сред любимите дни от седмицата на повечето хора, това е началото на седмицата и има неща, които е добре да вършим в понеделник. Денят е много подходящ за планиране, започване на нови начинания, важни сделки и други.

Ето 7 неща, които винаги трябва да правите в понеделник:

1. Пълнене на резервоара на колата

Гориво

Ако сте пътували много през уикенда и трябва да заредите колата, изчакайте до понеделник сутрин. Цените на горивата се променят ежедневно, но не е тайна, че през почивните дни са с няколко стотинки по-високи. Това се дължи на факта, че повечето хора пътуват през почивните дни. Напълнете резервоара в понеделник, така има шанс да заредите на по-ниска цена, а и автомобилът ще бъде готов за новата седмица.

2. Започнете диета

Диета

Първият ден от новата седмица е страхотна възможност да започнете промяната, която отлагате отдавна. Макар че много хора казват, че ще започнат диета от понеделник и по този начин отлагат започването на по-здравословно хранене, ако наистина сте решили да започнете да се храните здравословно, ще ви бъде по-лесно ако започнете от първия ден от седмицата.

3. Разговори с колегите

Колеги

Хората са социални животни и за да се чувстват добре, трябва да са заобиколени от хора. Едно от първите неща, които трябва да направите, когато отидете на работа в понеделник, е да поговорите с колегите си. Дори след само два дни отстъствие, трябва да сме сигурни, че мястото ни в екипа е сигурно.

4. Важни сделки- за покупка на имот, автомобил и т.н.

Къща

Ако търсите имот, който да закупите, понеделник е най-подходящият ден за това, тъй като е най-вероятно да успеете да свалите цената. В началото на седмицата продавачите получават по-малко оферти, поради тази причина са склонни да намалят цената. Същото важи за покупката на автомобили и други по-сериозни сделки.

5. Инвестирайте

Инвестирайте

Има много неща, които трябва да знаете, преди да инвестирате в акции, включително, че ключът е да купувате евтино и да продавате скъпо. Оказва се, че поради набор от пазарни фактори, акциите имат тенденция да падат в понеделник. Това е лошо, ако планирате да продавате, но ако искате да купувате, това е вашият ден.

6. Тренирайте

Тренировка

Поради същите причини, поради които понеделник е чудесен ден за започване на диета, това е и идеалната възможност за започване на режим на тренировки и поставяне на цели във фитнеса. Имайте предвид обаче, че в понеделник фитнес залите са най-натоварени.

7. Планирайте седмица

Планиране

Понеделник е най-подходящият ден за планиране на седмицата и изготвяне на списък със задачи. Колкото и неприятен да е, първият ден от работната седмица е и най-мотивиращ, така че помислете кои са нещата, които трябва да свършите и ги запишете. Поставете си цели и започнете да работите върху постигането им.

  • Какво е мнението ви за първия ден от седмицата?

    Понеделник
    • Мразя понеделник!
    • Обожавам го, харесва ми усещането за ново начало

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Елиас Канети

Елиас Канети – Нобеловият лауреат, роден в България

Кюфтета от тиквички

Кюфтета от тиквички