in

7 неща, които винаги трябва да правите в понеделник

Понеделник

Въпреки че понеделник не е сред любимите дни от седмицата на повечето хора, това е началото на седмицата и има неща, които е добре да вършим в понеделник. Денят е много подходящ за планиране, започване на нови начинания, важни сделки и други.

Ето 7 неща, които винаги трябва да правите в понеделник:

1. Пълнене на резервоара на колата

Гориво

Ако сте пътували много през уикенда и трябва да заредите колата, изчакайте до понеделник сутрин. Цените на горивата се променят ежедневно, но не е тайна, че през почивните дни са с няколко стотинки по-високи. Това се дължи на факта, че повечето хора пътуват през почивните дни. Напълнете резервоара в понеделник, така има шанс да заредите на по-ниска цена, а и автомобилът ще бъде готов за новата седмица.

2. Започнете диета

Диета

Първият ден от новата седмица е страхотна възможност да започнете промяната, която отлагате отдавна. Макар че много хора казват, че ще започнат диета от понеделник и по този начин отлагат започването на по-здравословно хранене, ако наистина сте решили да започнете да се храните здравословно, ще ви бъде по-лесно ако започнете от първия ден от седмицата.

3. Разговори с колегите

Колеги

Хората са социални животни и за да се чувстват добре, трябва да са заобиколени от хора. Едно от първите неща, които трябва да направите, когато отидете на работа в понеделник, е да поговорите с колегите си. Дори след само два дни отстъствие, трябва да сме сигурни, че мястото ни в екипа е сигурно.

4. Важни сделки- за покупка на имот, автомобил и т.н.

Къща

Ако търсите имот, който да закупите, понеделник е най-подходящият ден за това, тъй като е най-вероятно да успеете да свалите цената. В началото на седмицата продавачите получават по-малко оферти, поради тази причина са склонни да намалят цената. Същото важи за покупката на автомобили и други по-сериозни сделки.

5. Инвестирайте

Инвестирайте

Има много неща, които трябва да знаете, преди да инвестирате в акции, включително, че ключът е да купувате евтино и да продавате скъпо. Оказва се, че поради набор от пазарни фактори, акциите имат тенденция да падат в понеделник. Това е лошо, ако планирате да продавате, но ако искате да купувате, това е вашият ден.

6. Тренирайте

Тренировка

Поради същите причини, поради които понеделник е чудесен ден за започване на диета, това е и идеалната възможност за започване на режим на тренировки и поставяне на цели във фитнеса. Имайте предвид обаче, че в понеделник фитнес залите са най-натоварени.

7. Планирайте седмица

Планиране

Понеделник е най-подходящият ден за планиране на седмицата и изготвяне на списък със задачи. Колкото и неприятен да е, първият ден от работната седмица е и най-мотивиращ, така че помислете кои са нещата, които трябва да свършите и ги запишете. Поставете си цели и започнете да работите върху постигането им.

Loading

  • Какво е мнението ви за първия ден от седмицата?

    Понеделник
    • Мразя понеделник!
    • Обожавам го, харесва ми усещането за ново начало

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Елиас Канети

Елиас Канети – Нобеловият лауреат, роден в България

Кюфтета от тиквички

Кюфтета от тиквички